BTC.com breidt uit met Ethereum en Ethereum Classic

BTC.com breidt zijn mining aanbod uit met Ethereum en Ethereum Classic. Dit werd door het bedrijf op donderdag 30 augustus aangekondigd.

BTC.com, dat claimt vorig jaar alle bitcoin-blokken gemined te hebben, zal de client via hun eigen pool.btc.com portal aanbieden en zal ook een Ethereum block explorer en API aan gaan bieden. Met de service kunnen miners hun hashvermogen van de ene pool naar de andere omschakelen, afhankelijk van de markt.

Projectleider van Bitmain, Zhong Zhuang, zei dat het bedrijf hoopt “het netwerk van Ethereum uit te breiden door het doorgeven van … beloningen via hun [Full Pay Per Share] -systeem”, wat miners beloont voor deelname aan de pool.

De nieuwe pools zullen GPU- en CPU-miningopties bevatten. Dit ondanks het feit dat Bitmain eerder dit jaar zijn eerste ethereum-gerichte ASIC miner voor Ethereum uitbracht. Zhuang legde in een interview met CoinDesk uit dat de beslissing om GPU en CPU-mijnbouw aan te bieden komt door lage prijzen op de cryptomarkt dit jaar en hij vertelt dat “GPU-miners veelzijdig, nog steeds winstgevend zijn en niet gemakkelijk kunnen worden vervangen in een bearmarkt. Hierdoor kunnen miners in beide currencies blijven investeren.”

BTC.com heeft nog geen verdere plannen gemaakt om andere coins te gaan minen. Zhuang zei wel: Voordat er nieuwe toevoegingen zouden plaatsvinden, dient er goed gekeken te worden naar het netwerk van de token, de kwaliteit van de code, de routekaart voor ontwikkeling en het handelsvolume.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!