Lloyd’s of London biedt dekking tegen crypto diefstal

Lloyd’s of London, de eeuwenoude verzekeringsmarktplaats, biedt dekking tegen de diefstal van cryptocurrencies, echter hangen ze dit niet aan de grote klok.

Kingdom Trust, een gekwalificeerde bewaarder van ongeveer 30 cryptocurrencies en tokens, heeft dinsdag bekendgemaakt dat zij hun diensten hebben verbetert met een verzekering voor diefstal en verlies als gevolg van natuurrampen. Dit kunnen zij mogelijk maken met dank aan Lloyd’s of London. Kingdom Trust, dat dit jaar bijna werd gekocht door BitGo, is een gekwalificeerde bewaarder. Dit betekent dat het de privatekeys van cryptocurrencies eigenaren bewaart tegen een standaard die aanvaardbaar is voor gereguleerde financiële instellingen.

Matt Jennings, CEO van Kingdom Trust, zei in een verklaring: “We bedienen zowel institutionele als individuele beleggers door gekwalificeerde bewaring te bieden. De kaders die wij hanteren geven onze klanten precies wat ze nodig hebben om de naleving van toezichthouders te waarborgen door middel van duidelijke en transparante rapportages.”

Terugtrekkend wordt de ultraconservatieve verzekeringswereld steeds meer geïnteresseerd in het bieden van dekking voor behoorlijk bewaarde digitale activa. In de VS zijn AIG, XL Catlin, Chubb en Mitsui Sumitomo Insurance genoemd in de pers, maar voorlopig houden ze allemaal een low-profile. Lloyd’s betreedt ook zorgvuldig; Lloyd’s corporation, de juridische paraplu die bestaat uit groepen syndicaten die risico’s over de markt verspreiden, zou niet ingaan op de vraag of beheersagenten dekkingen aanbieden voor crypto diefstal. Lloyd’s of London heeft vorige maand een richtlijn uitgegeven aan al hun syndicaten, die hen waarschuwde om voorzichtig te zijn met betrekking tot crypto-activa en ervoor te zorgen dat de beheerders de vereiste expertise hebben in de onderliggende risico’s.

De makelaar die de dekking van de Kingdom Trust regelde, Illinois-gebaseerde Safe Deposit Box Insurance Coverage (SDBIC), zei dat dit waarschijnlijk is omdat er nog steeds een beetje aarzeling op de markt is over de beleggingscategorie. Maar de sluizen staan ​​bijna open, zei Jerry Pluard, president van SDBIC.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!