Arabische start-up lanceert eerste sharia-proof cryptoplatform

Adab Solutions, een crypto start-up gevestigd in de Verenigde Arabische Emiraten, heeft de lancering van de eerste islamitische crypto exchange aangekondigd. Het is het eerste cryptocurrency handelsplatform dat conform is aan de sharia wetgeving.

Islam en crypto

Onafhankelijke sharia-experts zullen de interne sharia adviesraad (SAB) komen ondersteunen. Dit om ervoor te zorgen dat het handelsplatform zich volledig zal houden aan de regels van de islamitische wetgeving. Het voornaamste doel van het project is om een betere kwaliteit van de activa bij uitwisseling te garanderen. Ook een betere integratie van islamitische cryptoliefhebbers en handelaren is een vooraanstaand doel.

Ondanks dat het niet zo lijkt, hebben de cryptocurrency functies en de sharia-wetgeving een groot samenwerkingsvoordeel. Volgens de sharia wetgeving wordt bijvoorbeeld het fractionele systeem voor uitleen van reserves dat ten grondslag ligt aan de meeste fiat-valuta’s als onwettige winst gezien en afgekeurd.

Cryptocurrencies zoals bitcoin werken daarentegen met een principe van eindige voorraad en schaarste, waardoor ze functioneren als acceptabele sharia-producten zoals bijvoorbeeld goud. Vanuit het sharia-oogpunt is het daarom zinvol om de groei van een financieel systeem dat niet afhankelijk is onwettige winst aan te moedigen.

Bitcoin voldoet aan sharia

Een belangrijk islamtische deskundige uit Jakarta, Indonesie genaamd ” Muhammad Abu Bakar” heeft in april 2018 bekend gemaakt dat bitcoin voldoet aan de sharia en door moslims kan worden gebruikt. Dit zou betekenen dat de cryptocurrency markt zich beschikbaar stelt voor maar liefst 1.8 miljard moslims.

Voor de betrokkenheid van moslims en gebruikers van islamitische financiële modellen, zal FICE een betrouwbaar crypto handelsplatform bieden. FICE staat overigens open voor allerlei soorten gebruikers, ongeacht godsdienst.

FICE ICO

In september zal Adab Solutions hun ICO lanceren en heeft daarbij gemeld dat de tokens die zijn gekocht tijdens de ICO fase kunnen worden gebruikt tot de services van het handelsplatform. Daarnaast heeft het ook bekend gemaakt dat alle commissies binnen FICE uitsluitend in Adab tokens worden betaald.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!