Samsung lanceert certificeringsplatform voor Koreaanse banken

Samsung lanceert onder het IT-label Samsung SDS Co, een op blockchain gebaseerd platform genaamd BankSign.
Dit platform is bedoeld om mensen gemakkelijker transacties te kunnen laten maken bij verschillende banken. In juni werd BankSign gelanceerd door de Korea Federation of Banks (KFB).  Met als bedoeling om de binnenlandse retail banken hun verificatiesystemen te laten versterken, door digitalisering voor zowel mobiel als online bankieren.

Het platform maakt het mogelijk om via verschillende banken transacties te versturen d.m.v. online bankieren. De gebruiker kan dus met één certificatie, transacties uitvoeren bij verschillende banken.

Veelzijdige certificeringen

Doordat de kwetsbaarheid van wijzigingen en vervalsing wordt verkleind door blockchain-technologie, kunnen certificeringen worden uitgevoerd op BankSign met verschillende methoden. Bijvoorbeeld via vingerafdrukken, wachtwoorden en patronen.

Samsung SDS heeft in zijn aankondiging gemeld dat het uitwisselen van gegevens op het platform en de connecties tussen banken betrouwbaar en veilig is. Bovendien kan een certificering via het netwerk tot drie jaar geldig zijn.

Samsung verwacht een bijdrage te leveren aan het concurrentievermogen van financiële instellingen. En heeft daarom de ambitie om digitale transformatie verder uit te breiden voor zijn onderneming.

Verbeterde beveiliging voor banken

Voorafgaand aan BankSign werd een 20 jaar oud beveiligingssysteem gebruikt door de Koreaanse banken, dat erg inefficiënt was. Binnenlandse instellingen werden daarom door de Koreaanse overheid verplicht om een openbaar certificatiesysteem te gebruiken.

In april 2017 heeft Samsung, SDS opgezet. Met de mogelijkheid om klanten toegang te geven tot services met behulp van een enkele ID-authenticatie. Dit is ontwikkeld samen met een biometrische authenticatie-oplossing genaamd Nexsign. In oktober 2016 heeft Samsung haar Nexledger-blockchain getest met het creditcardbedrijf. Nexsign is verder niet gerelateerd aan BankSign.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!