Zuckerberg’s zus sluit aan bij adviescomité Huobi

Er is een vriendschapsverzoek vanuit Huobi exchange verstuurd naar een lid van het Zuckerberg team. Het vriendschapsverzoek is inmiddels geaccepteerd! Dit gebeurde nadat Randi Zuckerberg, de oudere zuster van Facebook-oprichter Mark Zuckerberg, werd onthuld als een lid van de ‘Chain Expert’ adviescommissie van Huobi. Randi Zuckerberg is momenteel de CEO van een in New York gevestigd content creatie bedrijf genaamd ”Zuckerberg Media”. Dit bedrijf heeft zij vijf jaar geleden opgericht.

Zuckerberg zal zich aansluiten bij zeven andere deskundigen van de commissie. Deze commissie is opgezet om te dienen als een denktank voor het platform voor de verhandeling van digitale activa. Hiernaast willen ze ondersteuning bieden tijdens de verkiezingsfase van het Huobi Chain Superhero Championship-programma. Dit programma is kortgeleden gelanceerd met als doel om de participatie van de gemeenschap in de ontwikkeling van de geplande openbare blockchain van Huobi te vergroten.

Overheid en ontwikkeling van de Huobi Blockchain
De commissie tracht advies te verlenen voor de uitwisseling van digitale activa, met betrekking tot de governance- en ontwikkelingskwesties van Huobi Chain. Zuckerberg zal dit samen met andere experts oppakken, zoals bitcoin evangelist en investeerder Jeffrey Wernick en de mede-oprichter en CEO van bitcoin mining giant Jihan Wu.

Randi was één van de eerste medewerkers van Facebook en heeft jarenlang haar talenten ontwikkeld als woordvoerder en marketingdirecteur. Momenteel heeft ze geen functie bij Facebook. Omdat het social media platform al eerder een blockchain-initiatief heeft gelanceerd, zijn er geen tekenen van belangenverstrengeling.

Facebook en Blockchain
De blockchain-divisie van Facebook werd in mei 2017 gelanceerd nadat de oprichter had aangegeven dat hij gedecentraliseerde ledger-technologieën wilde bestuderen.

Tot nu toe heeft Facebook weinig details vrijgegeven over haar blockchain-initiatief. De laatste ontwikkelingen gaven ruimte voor speculaties over een eventuele samenwerking met de Stellar blockchain. “We zijn niet betrokken bij discussies met Stellar en we overwegen niet om op hun technologie voort te bouwen”, zei een woordvoerder van Facebook destijds.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!