NEDO werkt aan blockchainsysteem voor handelssector

De Japanse ontwikkelingsorganisatie voor nieuwe energie en industriële technologie (NEDO) werkt aan een op blockchain gebaseerd systeem voor het delen van gegevens voor de handelssector, meldde Cointelegraph Japan donderdag 23 augustus.

NEDO is de grootste openbare beheersorganisatie van Japan die onderzoek en de inzet van industriële en energietechnologieën promoot. Daarnaast werken zij dus naar verluidt aan een door blockchain aangedreven project om de infrastructuur voor exchanges te stroomlijnen met betrekking tot handelsinformatie. Het project, genaamd “Development of Infrastructures for Creating New Industrial Models Taking Advantage of IoT”, gaat data sharing versimpelen door een infrastructuur te ontwikkelen dat het proces zal versimpelen en versnellen.

Dit gaan zijn voornamelijk doen door de huidige processen te vervangen die gebruikmaken van op papier gebaseerde media of PDF-bestanden. Volgens het officiële persbericht vereisen deze processen duur en tijdrovend handwerk, zoals het controleren op fouten en heel veel gegevensinvoer.

Het blockchain-project van NEDO is een joint venture in samenwerking met Japan’s NTT Data, een van de grootste IT-bedrijven in het land. Volgens het persbericht van NTT is het bedrijf ook van plan om op FY2019 de sociale implementatie van het nieuwe infrastructuurplatform te introduceren om de wereldwijde supply chain te stimuleren.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!