Engeland start pilot voor bewijsmateriaal op blockchain

De regering van Groot-Brittannië heeft hun plannen bekendgemaakt om een pilot uit te voeren voor het opslaan van digitaal bewijsmateriaal op de blockchain. Het initiatief werd bekendgemaakt in een aankondiging door Balaji Anbil, hoofd van Digital Architecture en Cyber ​​Security bij Her Majesty’s Courts and Tribunals Service (HMCTS).

In de aankondiging vertelde Anbil dat de HMCTS erop gebrand is om te kijken naar gedistribueerde ledgertechnologie en het vormt een belangrijk onderdeel van het hervormingsplan voor het gerechtshof.

De bijeenkomst

De technische expertise tijdens de bijeenkomst kwam van Dr. Sadek Ferdous, Technology Policy Fellow en Research Associate aan het Imperial College in Londen. Hij legde de deelnemers uit dat de gedecentraliseerde aard van gedistribueerde ledgers hen een zeer hoog niveau van integriteit geeft en innovatieve oplossingen mogelijk maakt. Daarnaast legde hij uit hoe blockchains kunnen helpen bij het beheren van digitale gegevens door een betrouwbaar controletraject te creëren dat de rechten volgt en fraude voorkomt. Dit auditspoor vormt in wezen de basis voor de registratie van het gerechtssysteem van creatie, wijziging en toegang tot digitaal bewijs.

Met behulp van dergelijk bewijsmateriaal is het mogelijk om nauwkeurige en sequentiële reconstructies van gebeurtenissen te maken om acties te onderzoeken en te bepalen hoe de huidige staat van digitaal bewijsmateriaal is ontstaan. Als zodanig heeft de blockchain in feite de mogelijkheid om een ​​kritisch beschermingskader te bieden voor digitaal bewijsmateriaal door garantie te bieden voor de integriteit van de bewijsketen.

Andere projecten

In de blog onthulde Anbil verder dat onderzoekers van de Universiteit van Surrey werken aan een DLT-project met het Nationaal Archief om een ​​oplossing te creëren voor veilige digitale archiefopslag. Daarnaast is er een plan om een ​​platform voor het delen van bewijsmateriaal te testen die later in 2018 gelanceerd gaat worden.

Over de interesse van de overheid in blockchaintechnologie, zei Anbil:

“We zijn verheugd om samen te werken met het Open Innovation-team op het Cabinet Office en om leiderschap evenementen over opkomende technologieën te organiseren met onze collega’s binnen de overheid.”

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!