CFTC wint rechtzaak om cryptobedrijf te sluiten

De Commodities Futures Trading Commission, in Amerika, heeft een rechtzaak gewonnen en hiermee een rechtelijk bevel gewonnen om de exploitant van de in New York gevestigde firma CabbageTech Corp. permanent te sluiten vanwege het plegen van ‘heftige en wrede fraude’, meldde Bloomberg op 24 augustus.

Patrick McDonnell, cryptocurrency promotor en exploitant van CabbageTech Crop., werd eerder dit jaar al beschuldigd van fraude en verduistering. Hij werd in verband gebracht met de handel in en aankopen van Bitcoin (BTC) en Litecoin (LTC).” McDonnell voerde vervolgens aan dat de CFTC geen de autoriteit om zijn commerciële activiteiten te beoordelen en te regelen; de New York districtsrechter Jack B. Weinstein verwierp echter zijn claim.

Eerdere rechtzaak

In juli hield Weinstein een rechtzaak zonder jury waarin hij beweerde dat McDonnell een ‘boiler room’ runde, waarbij hij op bedrieglijke wijze investeerders in verschillende staten en districten aantrok met ‘bedrog, valse verklaringen en verduistering van fondsen’, Weinstein heeft een uitspraak gedaan dat McDonnell $ 290.429 moet betalen voor restitutie en $ 871.287 aan boetes. Volgens Bloomberg was CabbageTech niet vertegenwoordigd door een advocaat, omdat McDonnell beweerde dat hij zich dit niet kon veroorloven. McDonnell stopte ook met opdagen, tijdens de rechtszaak.

McDonnell was ook betrokken bij een ander rechtszaak door de CFTC tegen zijn andere bedrijf, Coin Drop Markets. De CFTC beweerde in de rechtszaak dat klanten die McDonnell en Coin Drop voor crypto trading advies betaalden niet het advies ontvingen waarvoor ze betaalden en dat McDonnell de website van Coin Drop gesloten heeft en niet meer gereageerd heeft op zijn klanten. Het bedrijf Coin Drop was ook niet geregistreerd bij het CFTC.

Vorige maand sprak congreslid Bill Huizenga uit Capitol Hill dat het Congres de financiële toezichthouders zoals de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) en de CFTC de macht moet geven om de cryptocurrency-markt te reguleren met inachtneming van dezelfde regels voor andere valuta’s en aandelen. In mei zei de CFTC-voorzitter Chris Giancarlo dat hij in de nabije toekomst geen uitgebreide crypto-wetgeving op federaal niveau verwacht te zien. Hij wijst erop dat de statuten waarmee de CFTC werkt in 1935 zijn geschreven. Hij voegde eraan toe dat hij moderne innovaties omarmd, zoals Bitcoin. Echter zal het tijd vergen om dit ook wettelijk goed te kunnen omarmen.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!