Amerikaanse grensbewaking test verzendingsvolgsysteem

Eén van de grootste wetshandhavingsinstanties van de VS, Customs and Border Protection (CBP), zal een live test lanceren op een blockchain gebaseerd trackingsysteem voor zendingen. Dit meldt technisch nieuws en mediabureau GSN op 24 augustus.

In de test zal het CBP twee verschillende systemen combineren: de oude applicatie van het CBP en een door blockchain aangedreven platform dat is ontwikkeld door het moederbedrijf en de beveiliging van de grenscontrole, het Department of Homeland Security (DHS).

De resultaten van de test bepalen uiteindelijk hoe de gedistribueerde grootboektechnologie (DLT) het verificatieproces van certificaten van oorsprong én de tijdrovende procedure voor het opnieuw verzenden van verzendgegevens kan verbeteren. Het gaat in dit geval om de certificaten van de partners van de Noord-Amerikaanse vrijhandelsovereenkomst en de vrijhandelsovereenkomst met Midden-Amerika.

Het bureau is ook van plan om tijdens het testen interactiestandaarden tussen verschillende blockchains vast te stellen om ervoor te zorgen dat alle bedrijven en software eenvoudig kunnen worden aangesloten op de douane zonder dat extra aanpassingen nodig zijn.

De directeur van de Transformatie & Innovatie Divisie van CBP, Vincent Annunziato, merkte op dat op dit moment verschillende blockchain-platforms niet compatibel genoeg zijn. Voornamelijk het waarborgen van databeveiliging is in dit geval van groot belang. Het CBP werkt naar verluidt ook aan een proof-of-concept-regeling voor het omgaan met intellectuele-eigendomsrechten. Annunziato benadrukte dat het succesvol testen van het blockchain-project consumenten in staat zal stellen te definiëren of een bepaald product authentiek is of niet.

Het CBP werkt volgens GSN nu ook aan een ander blockchain-project om de interceptie van gegevens van sensoren en camera’s aan de grens te bestrijden. Dit doen ze samen met blockchain-startups zoals Factom en het Directoraat voor Wetenschap en Technologie van DHS (S & T). Het project ondergaat momenteel een praktijktest van zes maanden in Texas.

Het DHS heeft eerder aangekondigd dat ze zich voorbereiden op de implementatie van blockchain-technologie in het beveiligen van het delen en opslaan van gegevens die zijn verzameld door beveiligingscamera’s, sensoren en interne databases. Ze hopen hiermee de manipulatie van gegevens en mogelijke hackaanvallen op apparaten te voorkomen.

Eerder deze maand lanceerden IBM en Deense transport- en logistiek gigant Maersk, een gezamenlijk blockchain-gebaseerd verzendingsproject, “TradeLens”, met 95 betrokken organisaties en 154 miljoen verzendgebeurtenissen die al zijn vastgelegd.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!