Liechtenstein Union Bank AG ontwikkeld eigen stablecoin

Liechtenstein bank Union Bank AG kondigde aan dat het zijn eigen beveiligingstokens en in-house cryptocurrency uit gaat geven die  ondersteund wordt door fiat. Dit gaven zij aan in een persbericht op vrijdag 17 augustus.

Union Bank, dat zich dit jaar meer en meer op blockchain heeft geconcentreerd, zei dat de uitgifte van zijn zogenaamde “Union Bank Payment Coin (UBPC)” een verdere stap was naar een “full-service blockchain-investeringsbank”. UBPC zal fungeren als een stabiele munt, verklaarde de instelling, en zal gekoppeld worden aan fiat-valuta’s “zoals de Zwitserse frank”.

“Ons doel is om ’s werelds eerste blockchain-investeringsbank te worden en tastbare oplossingen aan te dragen die helpen om de efficiëntie te vergroten, de kosten te verlagen en nieuwe omzetmogelijkheden voor onze klanten en intermediairs te creëren,” zei de voorzitter van de raad van bestuur Mohammad Hans Dastmaltchi.

Het nieuws kwam in dezelfde week dat Binance, een belangrijke cryptocurrency exchange, een fiat-to-cryptocurrency-exchange lanceerde in het kleine Europese prinsdom dat zowel aan Zwitserse Franken als aan Euro’s gekoppeld zal worden. Zowel Binance als Union Bank prezen de pro-blockchain-houding van het rechtsgebied.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!