Regulator van Japan wil crypto industrie laten groeien

De commissaris van de financiële toezichthouder van Japan, de Financial Services Agency (FSA), zei dat de agency wil dat de crypto-industrie”groeit onder de juiste regelgeving”. Dit werd vertelt in een interview met Reuters op 22 augustus.

Toshihide Endo, commissaris van de Japanse FSA, heeft Reuters in een interview vertelt; dat hij het doel van de bureau ziet, om de crypto-industrie te ontwikkelen en daarbij de “balans” te vinden tussen consumentenbescherming en technologische innovatie.

De commissaris zegt er nog ook bij:

“We zijn zeker niet van plan om de crypto-industrie tegen te houden. We willen graag dat het groeit onder de juiste regelgeving.”

In juli overwoog de FSA om de wet omtrent crypto te veranderen voor het reguleren van cryptocurrency exchanges. Dit werd gedaan om de toezicht te kunnen behouden door de Financial Instruments and Exchange Act (FIEA) in plaats van zijn huidige juridische basis, de Payment Services Act.

Eerder deze maand werden de resultaten van de inspecties van de FSA gepubliceerd, die ter plaatse waren bij de cryptocurrency exchanges. Hierin kwam vooral naar voren dat het bij de inspecties ging om de “prioriteit voor de bescherming van beleggers”.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!