UPS dient blockchain patentaanvraag in

UPS, de eeuwenoude bezorggigant, is van mening dat blockchain-technologie zou kunnen helpen bij het stroomlijnen van de logistiek voor het leveren van pakketten in een wereldwijde markt. Volgens documenten gepubliceerd door het US Patent & Trademark Office (USPTO) op donderdag, heeft de in Georgia gevestigde UPS een patent aangevraagd dat gebruik gaat maken van blockchain en distributed ledger technology (DLT) om pakketten door een internationale supply chain te routeren die meerdere leveranciers kan omvatten.

De auteurs legde het als volgt uit:

“Er kunnen scenario’s zijn waarin het voordeliger is voor verschillende logistieke dienstverleners om een verzending langs verschillende segmenten te transporteren van de oorsprong naar de bestemming. Het kan echter moeilijk zijn om het transport van de verzending te coördineren via de verschillende transportnetwerken van logistieke dienstverleners. Bovendien, als er speciale behandelingseisen zijn voor het transport van de verzending, kan het moeilijk zijn om ervoor te zorgen dat de speciale behandelingseisen worden uitgevoerd door elk van de verschillende logistieke dienstverlener. “

UPS gaat dit probleem aanpakken met een autonoom systeem dat blockchain gegevens gebruikt om automatisch pakketten door meerdere netwerken van logistieke serviceproviders te routeren. Nadat een pakket is gescand in het distributiecentrum, selecteert het systeem automatisch een route op basis van het serviceaanbod van netwerkleveranciers. Naarmate het pakket naar zijn bestemming reist, wordt informatie over de zending opgeslagen op de blockchain, zodat het systeem kan beoordelen of serviceproviders voldoen aan de verplichtingen van hun serviceaanbiedingen. Als er op een public blockchain-netwerk wordt gebouwd, zou het systeem zelfs decentrale cryptocurrencies zoals bitcoin of ether kunnen gebruiken om waardeoverdrachten af ​​te handelen.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!