ETF: Kip of het ei verhaal volgens President CBOE

Chris Concannon, president en CEO van de Chicago Board Options Exchange (CBOE), legde uit dat er nog steeds obstakels zijn die moeten worden verholpen voordat de Securities and Exchange Commission (SEC) de eerste bitcoin-backed exchange traded funds (ETF) goedkeurt.

“Als we de problemen oplossen die zij zien, zullen zij zich minder zorgen maken en zullen ze op een gegeven moment vertrouwd zijn met een bitcoin ETF,” vertelde Concannon aan Bloomberg.

Met betrekking tot bitcoin-futures, merkte Concannon op dat de handel in bitcoin-futures nog steeds laag is in vergelijking met volwassen activa zoals goud of olie. Onvoldoende handelsvolume doet de SEC aarzelen om een ​​ETF goed te keuren, hoewel de introductie van een ETF ondersteund door futures het handelsvolume in de onderliggende futures-contracten aanzienlijk zou vergroten. “Het is een kip-of-het-ei-probleem,” zei hij.

CBOE dient voorstel in

In juni diende de CBOE namens financiële firma VanEck een voorstel in voor een ETF. Dit is de enige dergelijke ETF die erop gericht is om volledig ondersteund te worden door fysieke bitcoins in plaats van bitcoin-futurescontracten.

Het feit dat de ETF werd ingediend via een financiële instelling zoals de CBOE en dat het echte bitcoins in zijn reserves houdt, heeft de hele cryptocurrency gemeenschap in het bijzonder enthousiast gemaakt over de vooruitzichten van deze specifieke ETF. De baas van CBOE bood echter zijn eigen perspectief op de crypto-markt door te zeggen:

“Ik heb geleerd dat er meer nieuws artikelen zijn geweest dan volume. Het is in mijn ogen een beetje schokkend, de aandacht die deze markt krijgt ten opzichte van zijn omvang. Apple is vijf keer zo groot dan de gehele cryptomarkt.”

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!