IBM vraagt patent aan voor aspecten van blockchain technologie

Het patent dat IBM heeft aangevraagd gaat over het volgende onderwerp: Het beheer van een databasebeheersysteem met behulp van een Blockchain-database. Dit verklaart direct de intentie van IBM om een ​​betrouwbaar detectiesysteem te bouwen, die knoeien met een database onmogelijk moet gaat maken (IDT-DS). Het voorgestelde systeem zou inconsistenties detecteren in een set gegevens die zijn opgeslagen in een centrale database. Door vervolgens een gedeeltelijke kopie van dezelfde gegevens op te slaan in een database op de blockchain, kan het systeem detecteren of er met de gegevens geknoeid is.

De focus op het ontwikkelen van een databasemanagementsysteem met blockchain-ondersteuning is erg logisch, gezien de gevoeligheid van gegevens die IBM dient te beschermen. Het bedrijf biedt al IBM D2. Dit is een oplossing die bestaat uit databasebeheer, operationele database, data warehouse, data lake en fast data. Het innoveren van bestaande systemen via blockchain zou IBM helpen om problemen op te lossen met betrekking tot inconsistenties in gegevens en een reeks beveiligingslekken.

“Aspecten van de openbaarmaking omvatten een methode, een systeem en een computerprogrammaproduct voor het beheren van een databasebeheersysteem (DBMS)”, aldus het patent.

“Een centrale database om een ​​set centrale gegevens op te nemen, kan gestructureerd worden met DBMS. Een blockchain-database die is verbonden met de centrale database kan worden geconstrueerd met DBMS. Een set blockchain-gegevens kan worden vastgesteld in de blockchain-database die overeenkomt met de verzameling centrale gegevens van de centrale database. “

Toegang kan verkregen worden door een toegangsverzoek te initiëren naar de DBMS. In antwoord op het ontvangen van het toegangsverzoek zouden zowel de centrale database als de blockchain-database worden onderhouden.

IBM diende het patent aanvankelijk in op 22 december 2017, volgens het US Patent and Trademark Office (USPTO). De daad is een teken van de groeiende interesse van de Amerikaanse onderneming in de blockchain-technologie. USPTO heeft in 2o18 al zes patenten aan zichzelf toegekend.

De Amerikaanse onderneming heeft in haar eerdere quotes blockchain erkend en word door hen in staat geacht om ‘een nieuwe generatie van transactionele applicaties te bevorderen die vertrouwen, verantwoordelijkheid en transparantie creëren – van contracten tot daden tot betalingen.’ IBM draagt ​​ook bij aan een verscheidenheid aan tools van Hyperledger, waaronder Caliper, Cello, Composer en Explorer.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!