Blockchain partnership tussen CEVA Logistics, IBM en Maersk

De Zwitserse logistieke gigant CEVA Logistics heeft in een persbericht van 10 augustus een partnership aangekondigd met IBM en Maersk voor een nieuw gezamenlijk blockchain-platform genaamd TradeLens. TradeLens is eerder deze week onthuld. TradeLens gaat zich concentreren op het verbeteren van leveringsketens in de scheepvaart. CEVA zei dat het platform hun “antwoord was op het, tot nu toe, onbenutte potentieel van blockchain-toepassingen in de logistieke sector.” CEVA-CEO Xavier Urbain gaf in het persbericht aan dat zij het “hoge potentieel” in TradeLense zien als de oplossing die “real-time toegang die het biedt aan alle partners die actief zijn als toeleveranciers”,
“Het is een grote stap voorwaarts in het ontwikkelen van een marktstandaard voor blockchain-oplossingen.”
CEVA, is met een jaaromzet van 7 miljard dollar, een van de 90 organisaties die met TradeLens de boot in zijn gestapt, waarbij het bedrijf liet doorschemeren dat dit zeker niet het enige blockchain-plan zal zijn. In het persbericht van CEVA stond dat “andere initiatieven in de pijplijn zitten en momenteel worden geëvalueerd en naar verwachting de komende maanden oplossingen zullen gaan leveren.” De toeleveranciers keten voor de scheepvaart hebben zich lange tijd gericht op de vereenvoudiging door innovatie, gebruikmakend van blockchain technologie. Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!