Tweede waarschuwing vanuit Verenigd Koninkrijk

De Britse toezichthoudersorganisatie, de Financial Conduct Authority (FCA), heeft een tweede waarschuwing in een week gepubliceerd, op woensdag 8 augustus, over cryptogerelateerde ‘fraudeurs’ die beweren een FCA-erkend bedrijf te zijn. Het bedrijf Good Crypto, deelde valse details of mengde deze met enkele correcte details over het geregistreerde bedrijf. Ze mengde hun gegevens met gegevens van het in Londen gestationeerde Arup Corporate Finance. Good Crypto heeft een eigen website met andere contactgegevens. De FCA waarschuwt dat deze gegevens “vals kunnen zijn” of “gemengd” met gegevens van Arup. Deze onthulling komt slechts een dag nadat de toezichthouders een andere verdachte operatie onder de aandacht van het publiek brachten. Deze onderneming had zich op valse wijze verbonden met de beleggingsonderneming Fair Oaks Capital. De FCA is nu formeel gestart met het controleren of token-operators en andere, crypto related, entiteiten voldoen aan de wettelijke vereisten. Vanaf 24 mei waren er in totaal 24 bedrijven op de radar. In maart bereikte het Verenigd Koninkrijk de krantenkoppen toen een ‘shell’-bedrijf dat in het land was geregistreerd, werd gelinkt aan het gestolen geld van de nu gesloten crypto exchange Mt. Gox. Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!