Stop overreacting! Aldus Dan Morehead

Als oprichter van het eerste Amerikaanse cryptocurrency hedge fund heeft Dan Morehead genoeg bearmarkten gezien. De CEO van Pantera Capital sprak woensdag met CNBC en zei dat hij een eenvoudige boodschap heeft voor Bitcoin beleggers die verkopen in een markt die al 67% gedaald is sinds zijn ATH: stop overreacting! “Het belangrijkste om te onthouden is dat Bitcoin een zeer jonge onderneming is, maar realtime fluctuaties heeft – en dat is uniek. Mensen raken enthousiast over de prijs en reageren overdreven hierop”, zegt Morehead, wiens beleggingsonderneming een lifetime return van ongeveer 10.000 procent heeft geregistreerd. De Bitcoin prijs de afgelopen weken een steile daling doorgemaakt, waarbij analisten de bewegingen voornamelijk toeschrijven aan de groeiende realisatie bij particuliere beleggers dat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) de Bitcoin ETF dit jaar waarschijnlijk niet zal goedkeuren. Morehead zei dat de aarzeling van de SEC om een ​​Bitcoin ETF goed te keuren niet als een verrassing had moeten komen en dat beleggers zich moeten voorbereiden om “behoorlijk lang” te wachten als ze hopen op cryptocurrencies op een gereguleerde exchange verhandeld te zien worden. “Ik denk nog steeds dat het lang gaat duren voordat een ETF goedgekeurd zal worden. De laatste activaklasse die moest worden goedgekeurd voor ETF-certificering was koper. Dit terwijl koper al 10.000 jaar op aarde aanwezig is” zei hij. “De ETF-afwijzing is hetzelfde verhaal dat we al vijf jaar kennen,” voegde hij eraan toe. “De SEC is altijd heel voorzichtig geweest met ETF’s.” Gecreëerd door Intercontinental Exchange (ICE), de exploitant van de New York Stock Exchange (NYSE), heeft Bakkt al een parnership  getekend met Microsoft en Starbucks om manieren te ontwikkelen om cryptobezittingen meer mainstream te krijgen. Daarnaast biedt het bedrijf institutionele beleggers een fysiek afgewikkeld Bitcoin futures-product, waarmee ze toegang krijgen tot een gereguleerde cryptocurrency curator. “Dat is erg groot nieuws,” concludeerde Morehead. “Dat zal de komende vijf of tien jaar een zeer grote impact hebben op de markt en dat is waar mensen zich op moeten concentreren.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!