Fidelity Digital Asset

Grayscale breidt fonds uit met 7 altcoins

Grayscale heeft onlangs aangekondigd dat het zijn lijn van beleggingsfondsen uitbreidt met smart contract-tokens die niet van Ethereum (ETH) zijn. De cryptocurrency-vermogensbeheerder ofwel het Grayscale Smart Contract Platform ex Ethereum Fund (GSCPxE), stelt beleggers in staat om zich aan te melden voor enkele van de grootste smart contractnetwerken en Ethereum sidechains. Het fonds bestaat uit de altcoins Cardano, Solana, Avalanche, Polkadot, Polygon, Algorand en Stellar. Met iets dan 24% vormen Cardano (ADA) en Solana (SOL) het grootste deel van het beleggingsfonds, terwijl Avalanche (AVAX) en Polkadot (DOT) beide ongeveer 16% voor hun rekening nemen. Polygon (MATIC) is verantwoordelijk voor ongeveer 10% van het fonds. De overige 8% wordt onderverdeeld aan Algorand (ALGO) en Stellar (XLM) met beide 4%.

Michael Sonnenheim, de CEO van Grayscale is van mening dat het fonds is opgericht omdat hij gelooft dat beleggers behoefte hebben aan een gediversifieerd portfolio binnen de crypto-markt. Hij zei in een verklaring:

“Smart contracttechnologie is van cruciaal belang voor de groei van de digitale economie, maar het is nog te vroeg om te weten welk platform zal winnen.”

Met het nieuwe fonds hoeven beleggers niet te kiezen of te gokken waarin ze het beste kunnen investeren. Op deze manier heb je als belegger de momenteel grootste platformen als je kiest voor investeren in het fonds van Grayscale.

De huidige fondsen van Grayscale

De cryptocurrencies die zijn opgenomen in GSCPxE zijn gekozen op basis van de Coindesk Smart Contract Platform Select Ex ETH-index, die altcoin-prestaties meet op basis van marktkapitalisatie en andere statistieken. Grayscale en CoinDesk zijn beide eigendom van Digital Currency Group. Dit is een VC-bedrijf dat zich op cryptocurrencies richt dat heeft geïnvesteerd in bedrijven zoals BitPay, Chainalysis en Coinbase. Daarnaast biedt Grayscale al een langere tijd fondsen aan die gericht zijn op het investeren in Ethereum, Bitcoin (BTC), Litecoin (LTC), ZCash en het blockchain-gamingplatform Decentraland (MANA).

Het bedrijf is de afgelopen tijd constant bezig geweest om het aanbod van de verschillende fondsen uit te breiden. Vorige maand lanceerde Grayscale zijn Future of Finance ETF, die bestaat uit crypto-minded bedrijven zoals Coinbase, PayPal en Robinhood.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN