Robinhood breidt uit naar de EU

In een slimme zet heeft het bekende online makelaarsplatform Robinhood bekendgemaakt dat het zijn cryptocurrency-handelsmogelijkheden naar Europa uitbreidt. Het platform heeft ambitieuze plannen om zijn scala aan tokens te vergroten en tegen 2024 extra functionaliteiten te introduceren, waaronder cryptocurrency-transfers, staking en educatieve beloningen.

Robinhood introduceert handelsapp voor Europese klanten

De app, beschikbaar vanaf 7 december, biedt toegang tot meer dan 25 populaire cryptocurrencies, waaronder Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Ripple (XRP), Cardano (ADA), Solana (SOL) en Polkadot (DOT). Het platform plant verdere uitbreiding van de tokenselectie en de introductie van extra functies, zoals tokenoverdracht en staking, tegen 2024.

Exclusief voor personen in Europa van 18 jaar en ouder, is de Robinhood Crypto-app beschikbaar op iOS- en Android-apparaten. Gebruikers genieten van handelen zonder kosten en ontvangen een percentage van hun maandelijkse handelsvolume terug in Bitcoin. De app biedt transparantie door de spread en kortingen op verkoop- en handelsorders weer te geven, en uitgebreide prijsinformatie om verborgen kosten te vermijden. Johann Kerbrat, GM van Robinhood Crypto, benadrukte in een verklaring:

“We geloven dat crypto het financiële kader is voor morgen en speelt een belangrijke rol in onze missie om financiën voor iedereen te democratiseren. We zijn verheugd om de handel in crypto uit te breiden naar klanten in de hele EU, zodat ze veilig hun favoriete tokens kunnen kopen en verkopen.”

Waarom de EU?

Robinhood heeft met zorg gehandeld in zijn crypto-operaties. In juni nam het bedrijf proactieve maatregelen om de handel in specifieke tokens vrijwillig te beperken voor Amerikaanse klanten, wat samenviel met een periode van toenemende vijandigheid van de overheid jegens grote handelsplatforms zoals Binance en Coinbase.

In tegenstelling tot de strenge regelgeving waarmee crypto-bedrijven in de VS te maken hebben, heeft de Europese Unie een proactieve benadering gekozen door de Markets in Crypto-Assets (MiCA) regelgeving voor te stellen. Deze regelgeving is bedoeld om de traceerbaarheid van cryptocurrencies te waarborgen voor antiwitwasdoeleinden en handelaren te beschermen tegen marktschommelingen. Johann Kerbrat legde tevens de keuze voor Europa uit:

“De EU heeft een van ’s werelds meest uitgebreide beleidslijnen voor de regulering van crypto-assets ontwikkeld. Daarom hebben we besloten om deze regio als basis te kiezen voor de internationale uitbreidingsplannen van Robinhood Crypto.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!