Aanbod van ETH op exchanges met 37% gedaald sinds The Merge

De op één na grootste cryptocurrency op het gebied van marktkapitalisatie, Ethereum (ETH), heeft in de afgelopen zes maanden na The Merge een constante daling gezien van het aanbod op beurzen. Afgelopen september onderging Ethereum namelijk een grote netwerkupgrade, waarbij er werd gemigreerd van een Proof-of-Work (PoW) naar een Proof-of-Stake (PoS)-netwerk

De crypto-analytische groep Santiment deelde on-chain-gegevens waaruit bleek dat de hoeveelheid beschikbare ETH op exchanges is blijven dalen. Sinds The Merge is er 37% minder ETH op exchanges. Meestal wordt het als een bullish teken gezien zodra er sprake is van een constante afname van het aanbod op exchanges, omdat er in dit geval simpelweg minder ETH beschikbaar is om te verhandelen of te verkopen.

Voor The Merge was er een totaal van 19,12 miljoen ETH op exchanges die een waarde hadden van $31,3 miljard. Nu is het aantal gedaald tot 13,36 miljoen ETH te waarde van $19,7 miljard in de tweede week van februari.

Veel handelaren geven bovendien de voorkeur aan het staken met de upgrade van Shanghai die binnenkort wordt gelanceerd. Een groot deel van de ETH-voorraad wordt dus in eigen beheer geplaatst. De aankomende upgrade van Ethereum staat in maart gepland en zal meer verbeteringsvoorstellen voor netwerkverbeteringen integreren. Daarnaast worden stakers en validators in staat gesteld om hun posities uit de Beacon Chain (PoS-netwerk van Ethereum) terug te trekken.

Op dit moment is 14% van het totale aanbod, ofwel 16 miljoen ETH, ingezet in de Beacon Chain. Dat heeft momenteel een waarde van van ongeveer $25 miljard, waarbij het bedrag na de Shanghai hard fork geleidelijk liquide zal worden.

Naast de constante afname van het ETH-aanbod op exchanges, is het totale marktaanbod van ETH ook gedaald sinds het deflatoir werd na de Londense upgrade. Bovendien komt het deflatiemodel voort uit een mechanisme dat zorgt voor het burnen van vergoedingen dat is geïntroduceerd via het Ethereum Improvement Proposal (EIP)-1559.

In totaal is er 2,9 miljoen ETH geburnd sinds de Londense upgrade in augustus 2021, dat een huidige waarde van $4,5 miljard heeft.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!