Ethereum lanceert testnet in voorbereiding op de Shanghai-upgrade

Ethereum (ETH) bereidt zich voor op de lancering van een generale repetitie van zijn langverwachte Shanghai-upgrade, met een openbaar testnet van de software die vandaag live zal gaan.

Het openbare testnet, genaamd Zhejiang, stelt elke Ethereum-gebruiker in staat om het proces van het intrekken van ingezette ETH te simuleren, iets wat officieel zal worden uitgerold wanneer de Shanghai-upgrade live gaat – ergens in maart of april.

Het testnet geeft de kernontwikkelaars van Ethereum de mogelijkheid om het massale gebruik van dergelijke nieuwe functies te volgen en ze aan te passen om mogelijke problemen op te lossen.

$26 miljard in het ongewisse

De releasetijdlijn van Shanghai is nauwgezet gevolgd en er is over onderhandeld, grotendeels als gevolg van de druk die wordt gecreëerd door de enorme hoeveelheid kapitaal die in het ongewisse zal blijven tot de succesvolle implementatie van de upgrade.

In december 2020 rolde Ethereum voor het eerst ETH-staking uit: een proces waarmee gebruikers ETH bij het netwerk kunnen deponeren om validators te worden en on-chain transacties te verifiëren. In ruil daarvoor verdienen deze validators beloningen in de vorm van nieuw gegenereerde ETH. Sindsdien hebben validators bijna $26 miljard aan ETH ingezet met de blockchain. Die fondsen zullen echter pas toegankelijk worden gemaakt als Shanghai ETH-opnames implementeert.

Meer druk op Zheijiang

Terwijl Ethereum routinematig openbare testnetten uitrolt in afwachting van software-upgrades, verwachten ontwikkelaars dat Zhejiang meer publieke aandacht zal krijgen dan normaal. Dat komt omdat de mogelijkheid om ETH op te nemen van bijzonder belang is voor grote bedrijven, zoals Lido, Coinbase, Kraken en Binance, die ETH inzetten voor hun gebruikers in enorme pools.

Analisten bij JPMorgan merkten onlangs op dat het opnemen van ETH-stakingen Coinbase alleen al meer dan $500 miljoen aan inkomsten per jaar zou kunnen opleveren, wat mogelijk “een nieuw tijdperk” inluidt voor de Amerikaanse cryptocurrency-beurs.

Natuurlijk, met miljarden dollars aan passief inkomen dat rijp is voor het plukken, zullen uitwisselings- en uitzetdiensten ervoor willen zorgen dat hun ETH-opnamefuncties werken zoals bedoeld zodra Shanghai wordt gelanceerd. Die extra interesse zal het Zhejiang-testnet waarschijnlijk bijzonder belangrijk maken voor de gehele gemeenschap.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!