Ethereum London upgrade is klaar om live te gaan

De langverwachte London upgrade van Ethereum (ETH) is nu klaar voor mainnet-activering, nadat deze met succes is geïmplementeerd op alle drie de testnetten van Ropsten, Goerli en Rinkeby. Dit is volgens een blogpost van de Ethereum Foundation die ook bevestigde dat de London upgrade zal worden geactiveerd op blok 12.965.000, wat naar verwachting zal plaatsvinden tussen 3 en 5 augustus 2021.

Ethereum’s London-upgrade met 5 EIP’s

Eenmaal geactiveerd, introduceert de London upgrade dus de volgende Ethereum-verbeteringsvoorstellen op het Ethereum mainnet, namelijk:

  • EIP-1559 – Dit is het langverwachte Ethereum-verbeteringsvoorstel gericht op het oplossen van het probleem van de hoge transactiekosten op het ETH-netwerk door een basisvergoeding in te voeren die verandert afhankelijk van de netwerkcongestie. De basisvergoeding wordt ook bij elke transactie verbrand, waarbij gebruikers een ‘priority fee’ toevoegen om miners te stimuleren hun transacties te verwerken.
  • EIP-3198 – Dit voegt een opcode toe die de Ethereum Virtual Machine toegang geeft tot de basisvergoeding van het blok.
Binance
  • EIP-3529 – Waarmee gasterugbetalingen voor SELFDESTRUCT worden verwijderd en gasterugbetalingen voor STORE worden verminderd.
  • EIP-3541 – Verwerpt nieuwe smart contracts die beginnen met 0xEF.
  • EIP-3554 – Vertraagt ​​de moeilijkheidsbom van Ethereum tot de eerste week van december 2021.

Bug Bounties stijgen met 100%

Het team van de Ethereum Foundation heeft bijzondere nadruk gelegd op de beveiliging van de London upgrade door alle premies met betrekking tot de code te verdubbelen voordat de upgrade plaatsvindt. De verklaring van de Ethereum Foundation gaf het volgende aan:

“Om meer zicht te krijgen op de veranderingen die in de London upgrade komen, worden alle premies voor kwetsbaarheden met betrekking tot de London upgrade verdubbeld, totdat de upgrade plaatsvindt. Voorbeelden van problemen die in aanmerking komen voor een verdubbeling, zijn cross-client consensuskwesties tussen de volgende clients: Geth, Besu, Nethermind, OpenEthereum en Erigon.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!