G20 bijeenkomst zal deze cryptocurrencies beïnvloeden

De zeventiende bijeenkomst van de G20 vindt plaats op Bali, Indonesië, op 15-16 november 2022. Aan de komende top zullen vertegenwoordigers van verschillende landen deelnemen. Het doel is om regelgeving te creëren voor cryptocurrencies, maar dit staat voor veel uitdagingen omdat decentralisatie een belangrijk element is van de cryptomarkt.

Tegen de natuurlijke staat van de digitale activa ingaan kan moeilijk zijn. Toch proberen veel landen en groepen de cryptomarkt te controleren door meer belastingen en regelgeving in te voeren. De regels eisen verder dat bedrijven hun belastinginformatie over cryptotransacties rapporteren volgens een gestandaardiseerde methode.

Het Crypto-Asset Reporting Framework (CARF) en Amendments to the Common Reporting Standard zijn beide beoordeeld door deskundigen, die een rapport hebben opgesteld met de regels en het commentaar van het raamwerk. Deze voorschriften zullen een grote invloed hebben op de belangrijkste cryptocurrency-projecten, daarom is het erg lastig om de toekomst de cryptomarkt te voorspellen. Welke projecten gaan het goed doen en welke kunnen het moeilijker gaan krijgen? In dit artikel bespreken we munten die beïnvloed kunnen worden door de bijeenkomst.

Deze cryptocurrencies liggen onder de loep

Omdat blockchain het fundament is van cryptocurrency, lijkt een gereguleerde markt beleggers niet te interesseren. Dit terwijl velen toch lijken te erkennen dat regulering nodig is om massale adoptie te bereiken.

Tot de belangrijkste cryptocurrencies die mogelijk beïnvloed kunnen worden door regelgeving van de G20-top in 2022 behoren Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Shiba Inu (SHIB), Dogecoin (DOGE), Terra (LUNA), Solana (SOL) en Ripple (XRP). Op de lijst staan ook Apecoin (APE), Stellar (XLM) en Decentraland (MANA), waarvoor de toezichthouders mogelijk de duimschroeven zullen aandraaien.

Na de samenvoeging verloor ETH – de op één na meest waardevolle munt – een groot deel van zijn waarde omdat vanwege het ‘buy the rumor, sell the news’-effect. Nu besteden regelgevers veel aandacht aan deze cryptocurrency en hebben gehint op het invoeren van regulerende maatregelen.

Toezichthouders houden tevens een waakzaam oog op Ripple, dat zijn populariteit heeft behouden dankzij zijn grote aanhang en brede gemeenschapsnetwerk. De munt is zoals bekend sinds 2020 al verwikkeld in een juridische strijd met de Amerikaanse SEC.

De ineenstorting van het Terra-ecosysteem had een verwoestende impact in de hele cryptosector en heeft veel regelgevers wakker geschud. Het is dan ook één van de redenen waarom regelgeving wordt geëist.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!