Handelaren tonen sterke vraag naar deze altcoins

Een autonome bot die de cryptomarkt overtreft door gebruik te maken van gegevens uit wekelijkse enquêtes van handelaren, ook bekend als The Real Vision Bot, toont een sterke vraag naar Ethereum (ETH) en drie andere altcoins.

De bot is mede ontwikkeld door kwantitatieve analist en hedgefonds-CEO Mortiz Seibert als een manier om signalen te verkrijgen en het handelssentiment te meten van fans van het financiële platform Real Vision. Het platform geeft zelf aan dat de bot een “verbazingwekkend” record heeft behaald door meer dan 20% beter te presteren dan de verzamelde top 20 crypto’s – simpelweg door de voorkeuren van handelaren te onderzoeken.

Deelnemers aan de enquêtes van Real Vision Bot hoeven niet per se de crypto in kwestie te bezitten om er op te stemmen. In een interview met Real Vision beschrijft de mede-maker van de bot, Moritz Seibert, het als een “hive mind” die in staat is om andere entiteiten in het crypto-ecosysteem te verslaan. Het gaf het volgende aan:

“Deze bot is echt fascinerend omdat het begon als een onderzoeksproject, waar we het hebben gekoppeld aan een Real Vision Exchange om papieren portfolio’s te beheren op basis van wekelijkse enquêtes, waarbij we wilden weten of er een Real Vision ‘hive mind’ is dat de markten kan verslaan en dat kan ook de geïnterviewden kan verslaan, de professionals die worden geïnterviewd op het Real Vision-platform.”

De laatste onderzoeksresultaten laten zien dat – hoewel het toonaangevende smart contract-platform Ethereum populair blijft bij investeerders, met een overweging van 64% in vergelijking met de bot – layer-2-schaaloplossing Polygon (MATIC) naar exact hetzelfde niveau is gestegen. Tevens is Terra (LUNA) ook erg populair, met slechts één procentpunt lager op 63%, terwijl de nummer één cryptocurrency, Bitcoin (BTC), op de vierde plek staat met 62% van de respondenten.

Als we verder kijken naar de lijst, is te zien dat het smart contract-platform Solana (SOL) op de vijfde plek staat met 48%. Daarnaast zien we Cosmos (ATOM) op de zesde positie, gevolgd door layer-1 smart contract-platform Avalanche (AVAX) en het enterprise-grade blockchain-platform Fantom (FTM).

De top-10-lijst wordt aangevuld met het interoperabiliteitsprotocol Polkadot (DOT) en het gedecentraliseerde Oracle-netwerk Chainlink (LINK). Zie de volledige lijst echter hieronder.

Bron: Real Vision Twitter