China blijft optimistisch over blockchain-technolgie, ondanks de wereldwijde pandemie

De crypto-industrie in China blijft positief en optimistisch over de voortdurende opkomst van cryptocurrencies en blockchain-technologie, ondanks de aanhoudende wereldwijde COVID-19-pandemie.

Een recent gepubliceerd onderzoek laat zien dat bedrijven relatief proactief en optimistisch blijven over blockchain-technologie. De enquête omvatte 350 Chinese bedrijven in 10 verschillende industrieën die iets te maken hebben met blockchain- en crypto-activa in het algemeen.

70% is optimistisch over blockchain-technologie

Volgens de enquête denkt 70% van de bedrijven dat blockchain-technologie zal gedijen tijdens en na de wereldwijde pandemie, en zij gaven ook aan dat zij verwachten dat de bullish houding een lange tijd zal aanhouden. 20% denkt zelfs dat ze nog meer in dergelijke projecten zullen investeren, als een manier om de effecten van het economische keerpunt te minimaliseren.

Veel van de ondervraagde branchedeskundigen zijn van mening dat industriële blockchain-technologie de kern van sociale productiebedrijven dient, niet een blockchain-systeem waaraan iedereen kan deelnemen. Blockchain-technologie lost veel bestaande problemen op, waaronder het vertrouwensprobleem van samenwerking tussen meerdere partijen.

China is druk bezig met blockchain-technologie

De technologie wordt momenteel op veel gebieden in verschillende landen gebruikt en de acceptatie neemt voortdurend toe. De technologie die oorspronkelijk bedoeld was om cryptocurrency te ondersteunen, heeft zichzelf ontwikkeld als een cruciale technologie die in verschillende sectoren wordt gebruikt.

Volgens het eerder genoemde onderzoek kan blockchain-technologie op verschillende gebieden worden gebruikt, waaronder pandemische preventie, controle, monitoring en het leveren van belangrijke gegevens aan medische instellingen. Eerder werd ook gemeld dat sociale media en techgigant Tencent Holdings een speciaal project lanceerde om 30 blockchain-georiënteerde bedrijven te begeleiden en te ondersteunen.

Daarnaast kwam naar buiten dat China een blockchain-commissie gevormd heeft, waarin grote bedrijven zoals Tencent, Huawai, Baidu en JD.com lid van zijn.

China is ook al een tijd bezig met het ontwikkelen van een eigen digitale valuta vanuit de centrale bank (CBDC). Het land test momenteel zijn nationale digitale valuta in vier steden. De verwachting is dat het Aziatische land ergens dit jaar de digitale munteenheid DC/EP zal uitgeven.

Gemengde signalen

Het is echter wel frappant dat China zich op sommige momenten positief uitspreekt over blockchain-technologie en op andere momenten besluit om de industrie hardhandig aan te pakken. Zo is er onlangs naar buiten gekomen dat Chinese Bitcoin-miners hun bankrekeningen bevroren zagen worden.

Tevens kwam er nieuws naar buiten dat de Chinese provincie Sichuan, die verantwoordelijk is voor ongeveer 10% van de wereldwijde hashrate op het Bitcoin-netwerk, vorige maand een bericht stuurde naar alle cryptocurrency-bedrijven in hun rechtsgebied om te eisen dat alle mining- en mining-gerelateerde activiteiten snel worden stopgezet. Gemeentelijke bestuurders en bijkantoren in Sichuan werden ook opgedragen om miners te “begeleiden” om hun activiteiten “op een ordelijke manier” af te sluiten.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!