TD Cowen en JPMorgan: SEC-goedkeuring Ethereum ETF onwaarschijnlijk

In een recent rapport van TD Cowen, een prominente Amerikaanse multinational investmentbank, is voorspeld dat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) waarschijnlijk niet snel een Ethereum (ETH) Exchange-Traded Fund (ETF) zal goedkeuren.

De Washington Research Group van de bank suggereert dat de SEC prioriteit zal geven aan het opdoen van ervaring met Bitcoin Exchange-Traded Products (ETP’s) voordat overwogen wordt om Ethereum of andere crypto-token ETP’s goed te keuren.

Deze beoordeling sluit aan bij de voorzichtige visie van JPMorgan, die ook gelooft dat de goedkeuring van een Ethereum ETF afhangt van de classificatie als een grondstof in plaats van een effect. Deze verandering zal waarschijnlijk niet op korte termijn plaatsvinden.

Vertraging verwacht bij goedkeuring Ethereum ETF

De Washington Research Group van TD Cowen voorziet een aanzienlijke vertraging voordat de SEC een Ethereum ETF goedkeurt. Het rapport van de bank benadrukt de noodzaak voor de SEC om zichzelf vertrouwd te maken met Bitcoin ETP’s voordat het waagt aan Ethereum of andere crypto-tokens.

Volgens hun analyse kan het tot 26 maanden duren voordat de SEC klaar is om een Ethereum ETF goed te keuren. Bovendien suggereren ze dat een dergelijke goedkeuring waarschijnlijk zal worden uitgesteld tot na de komende verkiezingen in de Verenigde Staten.

Het rapport van TD Cowen benadrukt het belang van de ervaring van de SEC met Bitcoin ETP’s als een voorwaarde voor het overwegen van Ethereum en andere crypto-token ETP’s. Deze voorzichtige aanpak komt voort uit de recente goedkeuring van spot Bitcoin ETF’s, wat een belangrijke mijlpaal betekent voor de cryptocurrency-industrie.

Deze goedgekeurde ETF’s omvatten Blackrock’s iShares Bitcoin Trust, Grayscale Bitcoin Trust, Fidelity Wise Origin Bitcoin Trust en Bitwise Bitcoin ETF. De SEC besloot deze op Bitcoin gerichte ETF’s goed te keuren na jaren van vertraging en meerdere afwijzingen.

JPMorgan deelt een vergelijkbare visie

TD Cowen is niet de enige financiële instelling die sceptisch is over de snelle goedkeuring van een Ethereum ETF. JPMorgan, een andere toonaangevende speler in de financiële sector, deelt een vergelijkbaar standpunt. Volgens Nikolaos Panigirtzoglou, Managing Director bij JPMorgan, moet Ethereum, om in aanmerking te komen voor goedkeuring van spot Ethereum ETF’s, worden geclassificeerd als een grondstof, vergelijkbaar met Bitcoin, in plaats van als een effect. Hij ziet echter zo’n herclassificatie niet snel gebeuren.

De vertraging bij het goedkeuren van een Ethereum ETF heeft aanzienlijke gevolgen voor de cryptocurrency-markt. Terwijl Bitcoin het middelpunt is geweest van de regelgevende inspanningen van de SEC en nu erkenning krijgt via ETF’s, blijft Ethereum onzeker als de op één na grootste cryptocurrency qua marktkapitalisatie. Het ontbreken van een Ethereum ETF beperkt de toegang van beleggers tot dit digitale activum via traditionele financiële kanalen, wat mogelijk invloed heeft op de adoptie en groei ervan.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!