Coinbase verdedigt ETH als commodity voor spot ETF-notering

Coinbase heeft gereageerd op het verzoek van de SEC voor opmerkingen over de voorgestelde regelwijziging om het ETH Grayscale Fund als een spot ETF op te nemen. Coinbase verklaarde dat Ether een grondstof was en dat de status ervan openbaar erkend is in verschillende omstandigheden door Amerikaanse instanties en rechtbanken.

Coinbase stelt dat ETH een commodity is

Coinbase, de leidende cryptocurrency exchange in de VS, heeft gereageerd op het verzoek om commentaar van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) over het voorgestelde regelwijziging om het Ethereum (ETH) Grayscale Fonds te noteren als een spot exchange-traded fund (ETF), door de conversie van het fonds te ondersteunen.

In een brief gericht aan de commissie legde de exchange uit dat deze notering goedgekeurd zou moeten worden om “vrijwel identieke redenen” die door de instelling zijn gearticuleerd met betrekking tot de goedkeuring van de notering van spot Bitcoin ETF-producten. De exchange bevestigde dat het voorstel goed ingediend was als een commodity-gebaseerd trustaandeel, gezien de kenmerken van het onderliggende actief. Hierover stelde Coinbase:

“ETH is een commodity, geen effect.”

Een spot Ethereum ETF is een logische stap

Volgens Coinbase is de commodity status van ETH in verschillende gelegenheden publiekelijk erkend, zoals in de regulering van Ether futures door de Commodity Futures Trading Commission (CFTC), verklaringen van commissiefunctionarissen, en uitspraken van federale rechtbanken. De exchange merkte op dat de SEC nooit het standpunt heeft ingenomen dat ETH een effect is, waardoor de CFTC ETH futures heeft goedgekeurd om genoteerd te worden op markten zoals de Chicago Mercantile Exchange (CME).

Coinbase verwees ook naar de soliditeit van de Ethereum blockchain, benadrukkend dat de techniek en operationele mechanismen in het protocol de vatbaarheid voor fraude en manipulatie beperken. De staat van ETH’s spotmarkt toont ook aan dat ETH een veerkrachtig actief is, betoogde Coinbase, door uit te leggen dat de spot handelsvolumes van Ether “aanzienlijk groter” waren dan de meeste S&P500 aandelen.

Paul Grewal, CLO van Coinbase, voegde toe dat de exchange zich blijft inzetten voor “het ondersteunen van innovatie en het bevorderen van een transparant, veilig en inclusief financieel ecosysteem door voortdurende dialoog en onderzoek voor geïnformeerde regelgevende beslissingen.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!