Je Ferrari in crypto betalen? Dit kan vanaf nu!

Ondanks de onzekerheid op de markt, blijft de adoptie van cryptocurrencies groeien. Een nieuw bewijs hiervan is de recente aankondiging van supercar fabrikant Ferrari dat het vanaf nu cryptocurrencies accepteert als betalingsmethode voor zijn luxe auto’s.

Zoals gemeld door Reuters is het momenteel alleen nog mogelijk voor Amerikaanse klanten om met crypto te betalen, maar Ferrari is van plan om de komende maanden uit te breiden naar de Europese Unie op basis van de vraag van zijn klanten.

De connectie tussen de auto-industrie en de crypo-industrie

Ferarri is echter niet de enige autofabrikant die door de jaren heen crypto heeft omarmt. Zo was Tesla een pionier op dit gebied in 2021, toen het Bitcoin begon te accepteren voor zijn auto’s. Het bedrijf draaide deze stap echter kort daarna terug, daarbij verwijzend naar de hoge ecologische voetafdruk van de munt, die niet aansluit bij zijn doelstellingen. Ferrari is echter van mening dat de zorgen over de ecologische voetafdruk nu zijn weggenomen, omdat de meeste protocollen nu energiezuiniger zijn.

Ondanks de steun voor crypto zei Ferrari’s Chief Marketing en Commercial Officer, Enrico Galliera, dat de doelstellingen van het bedrijf om in 2030 koolstofneutraliteit te bereiken intact blijven. Nu crypto over het algemeen mainstream wordt, zei Galliera dat het bedrijf echter zijn voorwaarden moet herpositioneren om zijn klanten te kunnen binden met een aanzienlijke portfolio digitale valuta. Hij gaf het volgende aan:

“Sommigen zijn jonge investeerders die hun fortuin hebben opgebouwd rond cryptocurrencies. Sommige anderen zijn meer traditionele beleggers, die hun portefeuilles willen diversifiëren.”

BitPay-partnerschap: Geaccepteerde tokens

Het luxe automerk heeft BitPay ingeschakeld als betalingsverwerker. Gebruikers zullen high-end auto’s kunnen kopen waarvan de startprijs ongeveer $211.000 bedraagt, met munten als Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), XRP en andere die worden ondersteund door de beste betalingsverwerker.

Het risico omtrent volatiliteit zal worden ingeperkt omdat BitPay de fondsen zal omzetten in fiat-valuta om Ferrari’s dealers te beschermen tegen prijsschommelingen. Ferrari zei tevens dat er voor gebruikers die met crypto betalen geen verandering in prijzen, vergoedingen of toeslagen berekent zullen worden.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!