Bexplus

Deze twee redenen zorgden voor de daling van Bitcoin

Mocht je de afgelopen dagen een break hebben genomen van de cryptocurrency-markt, dan zouden wij je aanraden om deze break nog even te verlengen met een paar dagen. Dus vooral je portfolio niet openen, aangezien je daar alleen maar teleurgesteld van kan worden. Mocht je echter de verleiding niet kunnen weerstaan, dan zie je dat de Bitcoin koers, en daarmee de gehele crypto-markt, gisteren flink gedaald is. De totale marktkapitalisatie registreerde een daling van 13% in 24 uur.

De grote vraag is echter waarom de markt gecorrigeerd is. Het is tenslotte getuige geweest van goed nieuws, met op Ethereum gebaseerde NFT’s die goede zaken doen en Bitcoin dat als wettig betaalmiddel ingevoerd is in El Salvador. Dit kan echter meteen de reden geweest zijn waarom de daling veroorzaakt weest. Zo zei Vetle Lunde, een analist bij Arcane Research, het volgende:

“Zulk groots nieuws leid er vaak toe dat de markt te veel nadruk legt bij het inprijzen van de impact. Dit lijkt ook deze keer het geval te zijn geweest.”

Het komt er dus op neer dat handelaren die op toekomstige prijzen gokten, werden een beetje bullish werden. Op 4 juni, de dag voordat president Nayib Bukele van El Salvador aankondigde dat hij een wetsvoorstel zou indienen om Bitcoin wettig betaalmiddel te maken – een wetsvoorstel dat vervolgens werd aangenomen en gisteren van kracht werd – was BTC $37.000 waard; in de loop van drie maanden kroop het terug tot $53.000.

Maar toen de dag eindelijk aanbrak, daalde hij – een niet geheel ongewone gebeurtenis, aangezien veel handelaren ‘het gerucht kopen, het nieuws verkopen’. Maar die dip werd nog verergerd door posities met een te hoge hefboomwerking. Op de beurs Bybit kunnen cryptohandelaren bijvoorbeeld 100x hefboomwerking krijgen. Dat wil zeggen, als je een tiende van een Bitcoin inlegt, je 10 Bitcoin kunt verhandelen.

Hefboomwerking is leuk wanneer de prijzen stijgen, omdat het speculanten zonder veel kapitaal in staat stelt te profiteren van bullmarkten. Het is niet zo leuk als markten inzakken (tenzij je natuurlijk short gaat), want het nadeel van hefboomtransacties is dat je wordt geliquideerd; hoe meer hefboomwerking, hoe kleiner de prijsdaling die nodig is voordat je posities gesloten worden.

Toen de prijs vandaag begon te dalen, was het genoeg om liquidaties te veroorzaken van degenen die gokten op een stijging van de Bitcoin koers. In wezen was er een sneeuwbaleffect omdat de daling meer mensen ertoe aanzette om te verkopen, wat leidde tot meer liquidaties, wat ertoe leidde dat meer mensen verkochten.

Hype omtrent altcoins werkte ook niet mee

Lunde ging tevens dieper in op het feit dat de hype omtrent altcoins ook niet geholpen heeft. Hij zei het volgende:

“Een zeer forse en stijgende honger naar altcoins in de afgelopen maand zou kunnen hebben bijgedragen aan het overdrijven van de chaos in de markt.”

Zoom uit en je zult zien dat het nog steeds een zeer goede maand is voor altcoins. Cardano (ADA), bijvoorbeeld, dat dit weekend smart contracts op zijn netwerk lanceert, is met 60% in prijs gestegen, zelfs als rekening wordt gehouden met de daling van 17% van vandaag. XRP is deze maand met 34% gestegen, ondanks een daling van 23% vandaag. En Binance Coin (BNB) verloor de afgelopen 24 uur 18%, maar wist de afgelopen 30 dagen toch 15% aan zijn prijs toe te voegen.

Ook altcoin-handelaren gingen ervan uit dat de prijs zou blijven stijgen. Voor vandaag was de open rente in Bitcoin-futures opwaarts gericht naar het hoogste niveau sinds mei. Lunde ging verder met:

“Over het algemeen zagen cryptoderivaten een haircut van 32% in [open interest] na deze correctie.”

Volgens gegevens van Bybt, een handelsplatform voor futures, is in de afgelopen 24 uur $1,5 miljard aan Bitcoin geliquideerd, terwijl $900 miljoen aan Ethereum hetzelfde lot onderging.

Immuun voor de chaos was echter Solana (SOL). De prijs van SOL blijft een paar keer per week nieuwe all-time highs neerzetten. Op het enige lichtpuntje van de top 10 draaide Solana XRP om om de zesde grootste cryptovaluta te worden op basis van marktkapitalisatie. Gebruikers zijn overgestapt op het smart contract-enabled netwerk om te profiteren van lagere transactiekosten en hogere snelheden dan Ethereum.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN