El Salvador koopt 200 Bitcoin, maar dit is pas het begin

De president van El Salvador, Nayib Bukele, heeft op Twitter verklaard dat de regering van El Salvador 200 BTC heeft gekocht, ter waarde van ongeveer $10 miljoen. De aankoop werd gedaan ter voorbereiding op de plannen van het land om de cryptocurrency vandaag (7 september) als wettig betaalmiddel in te voeren.

Hij merkte op dat dit slechts de eerste aankoop is die El Salvador zal doen. In zijn Twitter-bericht legde Bukele namelijk uit dat de makelaars van het land “veel meer zullen kopen naarmate de deadline nadert”.

Vermoedelijk zal het geld besteed worden aan het plan van het land om $30 aan cryptocurrency naar de burgers te sturen die de stap hebben gezet om de Bitcoin-portemonnee van het land, genaamd Chivo, te downloaden.

Met 2,5 miljoen gebruikers die naar verwachting de Bitcoin-portemonnee van het land zullen downloaden, zal de aankoop van vandaag slechts een deel van de weg zijn naar de $75 miljoen aan Bitcoin die nodig is om het programma te financieren.

Bitcoin-prijzen stegen licht na de aankondiging van Bukeke en stegen in de loop van een uur van $51,667 naar $51,965. Momenteel is de Bitcoin koers nog verder gestegen naar $52.513 op het moment van schrijven.

Zoals gezegd zal El Salvador vandaag officieel van Bitcoin een wettig betaalmiddel maken. Hoewel het besluit van het land om Bitcoin te adopteren goed is ontvangen door de cryptogemeenschap, heeft het ook weerstand gezien vanuit El Salvador zelf. Vorige week bekritiseerden demonstranten de prijsvolatiliteit van de cryptocurrency en het gebruik in criminele activiteiten. We zijn dan ook benieuwd hoe dit de komende maanden zich gaat ontwikkelen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!