Ethereum koers

Ethereum 2.0 fase 0 is succesvol gelanceerd en de statistieken zien er goed uit

De lancering van de Beacon Chain, de eerste fase in de ontwikkelingsroadmap van Ethereum 2.0, is vandaag om 13:00 (1 december) succesvol afgerond. Raul Jordan, mede-oprichter bij Prysmatic Labs, zei het volgende over de lancering:

“ETH2 fase 0 is met succes gelanceerd en de chain bereikte perfect de finaliteit. Dit is het resultaat van jaren werk, en het is zeker een geweldige lancering Ethereum. Dank aan alle mensen die onze software Prysmatic Labs gebruiken.”

De Beacon Chain is een Proof of Stake (PoS) blockchain, en het is de eerste stap in het plan om het consensusmechanisme van Ethereum te veranderen van Proof of Work (PoW) naar Proof of Stake. Het loopt naast de originele Ethereum PoW-keten en zorgt ervoor dat de continuïteit van de ketens niet wordt onderbroken.

Zoals ConsenSys uitlegde in een blogpost gepubliceerd op 16 mei 2019, heeft de Beacon Chain de volgende verantwoordelijkheden:

  • Het proof of stake-mechanisme beheren.
  • Crosslinks verwerken.
  • Directe consensus en finaliteit.

Fase 1, die hopelijk in 2021 van start gaat, zal “de finaliteit en consensus over shard chains aanpakken”, en het zal meer een “testrun” zijn voor shard chains dan de introductie van een onmiddellijk schaalbare oplossing.”

Eerder vandaag gaf Ethereum-maker Vitalik Buterin een update over gedecentraliseerde ETH 2.0-validators. Hij tweette het volgende:

Enkele updates over decentralisatiestatistieken sinds een week geleden:

* Aantal deelnemers is meer dan 3k.
* Nakamoto-co├źffici├źnt verhoogd van 25 naar 34.
* Herfindahl-score verlaagd van 0,0164 naar 0,0126 (beneden is goed); ~30% meer gedecentraliseerd op basis van deze statistiek.

Meer participatie = meer decentralisatie!”

En rond 04:20 UTC merkte Vitalik op dat de moeilijkheidsgraad van PoW net een recordhoogte had bereikt:

Volgens gegevens van de open source Ethereum 2.0 Beacon Chain Explorer-tool, ontwikkeld door de Oostenrijkse blockchain-firma Bitfly, namen er vanaf 14:10 21.063 validators van over de hele wereld deel aan het PoS-consensusmechanisme van Ethereum 2.0, en tot nu toe is er 674.016 ETH is gestaked op het nieuwe netwerk. Het ziet er dus goed uit voor Ethereum.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN