Grootste retailer van Zwitserland accepteert nu een stablecoin die gekoppeld is aan de Zwitserse frank

Galaxus, de grootste online retailer in Zwitserland, is gestart met het accepteren van betalingen in een stablecoin die is uitgegeven door de lokale cryptocurrency-bank Sygnum. Dit volgens een blogpost die vandaag geplaatst werd.

Sygnum Digital Swiss Franc

Tevens werd in de blogpost aangegeven dat Galaxus, Coinify en Sygnum Bank ’s werelds eerste e-commercetransactie – met behulp van een door de bank uitgegeven stablecoin, bekend als Digital Swiss Franc (DCHF) – heeft voltooid. Het bericht ging verder met:

“De Sygnum Digital Swiss Franc (DCHF), 1:1 gekoppeld aan de Zwitserse Frank, maakt kaartsystemen overbodig, vermindert kosten en fraude en verwerkt transacties in realtime. Deze naadloze verbinding tussen de digitale en traditionele economie kan een revolutie teweegbrengen in de e-commerce-industrie van 3,5 biljoen dollar en directe verbindingen tot stand brengen tussen consumenten en online retailers.”

Eerder werd al duidelijk dat Sygnum Bank de eerste bank met vergunning in Zwitserland is die een stablecoin uitgeeft. De bank heeft een banklicentie voor digitale activa bij de Swiss Financial Market Supervisory Authority of FINMA.

Galaxus staat positief tegenover cryptocurrencies

Galaxus CFO, Thomas Fugmann, gaf verder aan dat de acceptatie van de nieuwe DCHF stablecoin een grote stap voorwaarts is naar een beter online retailplatform:

“Door onze klanten in Zwitserland en Liechtenstein in staat te stellen in onze online winkel betalingen te doen met stabiele digitale valuta, zoals de DCHF, wordt hun gemak verder vergroot.”

De directeur benadrukte ook dat Galaxus zijn positie als e-commercepionier versterkte door begin 2019 cryptocurrencies, zoals Bitcoin (BTC) Ether (ETH), XRP, Bitcoin Cash (BCH), Litecoin (LTC) en anderen, te accepteren. De betaalmethode was aanvankelijk beschikbaar voor aankopen ter waarde van meer dan 200 frank, of ongeveer €185.

DCHF faciliteert ook tokenization-oplossing van Sygnum

Het blogbericht gaf tevens aan dat de DCHF ook Sygnums innovatieve tokenization-oplossing faciliteert die digitale versies van activa, zoals bedrijfsaandelen en onroerend goed, op de blockchain genereert. Deze kunnen vervolgens veilig worden verhandeld, betaald en onmiddellijk worden geleverd.

Martin Burgherr, Chief Client Officer van Sygnum Bank, zei het volgende:

“We blijven innoveren en samenwerkingen zoals deze stimuleren om de ontwikkeling van een wereldwijde digitale activa-economie te versnellen.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!