Transactiekosten op Ethereum dit jaar met ruim 500% gestegen

Het gaat erg goed met de adoptie van Ethereum (ETH) en dat komt mede door gedecentraliseerde finance (DeFi). Zo heeft de blockchain een flinke stijging gezien in gebruikers, actieve adressen en transacties.

Echter heeft de stijging er ook voor gezorgd dat de gasprijzen vanaf april 2020 flink zijn gestegen. Volgens gegevens van Glassnode, een blockchain-analysebedrijf, zijn de gasprijzen op dit moment 5 keer zo hoog als die van april. Dit betekent dat het de hoogste waarde heeft in bijna twee jaar.

“Ethereum gasprijzen blijven stijgen. De dagelijkse gasprijs is sinds april met meer dan 5x gestegen en overtrof 16 juli voor het eerst in bijna 2 jaar 50 Gwei.”

Ethereum kan van de troon afgeslagen worden

Sommige analisten hebben zelfs aangegeven dat de hoge transactiekosten op Ethereum zorgwekkend zijn. Onlangs zei Qiao Wang, voormalig producthoofd bij Messari en populaire crypto-analist, nog het volgende hierover:

“Ik ben van gedachten veranderd na het gebruik van een tiental Defi-platforms. Zolang ETH 2.0 niet volledig is uitgerold, is er een mogelijkheid voor een zeer schaalbare blockchain om Ethereum te onttronen. $10 transactiekosten betalen en 15 seconden wachten op afwikkeling is gewoon een slechte UX.”

Crypto-analist Nicholas Merten gaf recent nog aan dat Ethereum ingehaald kan worden door andere blockchain projecten of ze kunnen op zijn minst een hoger percentage van het marktaandeel veroveren. Volgens de gastheer van DataDash laten Cardano, EOS, Neo, Tezos en Cosmos veelbelovende statistieken zien en kunnen ze volgend jaar uitstekend presteren.

Hoe staat de ETH koers ervoor?

Gisteren plaatsten wij een artikel op onze website en keken we waar de Ethereum koers op korte/middellange termijn naartoe gaat. Lees het artikel hier!

Misschien vind je dit ook leuk:

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!