Ethereum

Benelux Crypto: weet de Ethereum koers de $240 te doorbreken?

Allereerst willen we Daan van Benelux Crypto bedanken voor deze Ethereum (ETH) koers analyse. We willen jullie dan ook vragen om hem te supporten en zijn Telegram-kanaal te volgen. Dit kan je doen door hier te klikken!

LET OP: dit is géén financieel advies!

Vandaag gaan we naar de nummer twee cryptocurrency kijken op basis van marktkapitalisatie, namelijk Ethereum. Er is de afgelopen tijd veel gezegd en geschreven over Ethereum, voornamelijk door de DeFi-boom en door de aankomende Ethereum 2.0-upgrade. Nu gaan we echter Ethereum in de charts bekijken en we gaan kijken waar de Ethereum koers op korte/middellange termijn naartoe gaat.

In onze eerdere analyse van 2 weken terug gaven wij aan dat we op de korte termijn bullish waren. Het bullish scenario heeft zich vervolgens, zoals verwacht, uitgespeeld en we hebben toen zelfs de resistance op $248 aangetikt. In onze analyse van deze week zullen we verder kijken naar wat de volgende moves zouden kunnen zijn.

Omdat wij gespecialiseerd zijn in short en mid-term analyses zullen wij voornamelijk met de 4hr en de daily werken. We zullen de analyse afsluiten met onze verwachting voor de short/mid-term. Dit zijn natuurlijk géén buy of sell signals.

Daggrafiek Ethereum koers

Bron: TradingView

Op de daggrafiek hierboven is duidelijk te zien dat we sinds de vorige analyse de resistance van $248 hebben aangetikt, sindsdien zit de Ethereum koers echter weer in een downtrend.

Wat vervolgens opvalt is dat we ondersteuning hebben gevonden op $230 en vervolgens een bounce’je hebben gemaakt, echter heeft deze bounce zich helaas niet doorgezet.

Verder zien we dat de EMA-55 op de daily ook als support dient dus deze zullen dan ook goed in de gaten houden. De RSI beweegt neutraal op dit moment en daar spotten we ook géén overduidelijke trends in. De Mac-D heeft 2 dagen geleden de bearish zone betreden, maar beweegt vooralsnog niet agressief.

Laten we veder inzoomen om meer duidelijkheid te krijgen.

4-uur-grafiek Ethereum koers

Bron: TradingView

Wanneer we naar de 4-uur-grafiek kijken zien we dat de EMA-55 en de EMA-200 een belangrijke rol spelen. Beiden hebben eerder gediend als support en resistance en, op het moment van deze analyse, is de Ethereum koers hard bezig om de resistance van de EMA-55 te doorbreken. Mocht de Ethereum koers deze weten te doorbreken, zal de EMA-200 de volgende resistance zijn die de bulls moeten zullen overwinnen.

Op de RSI zijn we uit een diagonale resistance doorbroken en zijn we mogelijk bezig met het vormen van een nieuwe trend. De Mac-D heeft afgelopen nacht een bullish cross gemaakt en ziet er nog steeds bullish uit op dit moment.

Verwachting korte/middellange termijn

We krijgen gemixede signalen als we naar de charts kijken. De daggrafiek ziet er neutraal uit en de 4-uur-grafiek is bullish. Hierdoor verwachten wij een short-term move naar de resistance op $240.

Indien we dat gebied doorbreken is het goed mogelijk dat we weer een move naar richting de $248 zone zullen maken. Mochten we $240 gebied echter niet doorbreken, verwachten we weer een move richting de support van $230. Wanneer dit gebeurt zullen we moeten wachten hoe dat de markt op dit gebied reageert.

Mocht de koers dit gebied echter niet weten te houden, dan is $215 ons volgende belangrijke supportzone, mochten we bullish willen blijven op korte/middellange termijn.

Wil je meer van dit soort analyses en voorspelling? Check dan ons Telegram kanaal door hier te klikken! Of klik op de logo hieronder!

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN