Ethereum

Actieve adressen op Ethereum dit jaar met ruim 170% gestegen

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Het aantal actieve adressen op het Ethereum (ETH) netwerk is dit jaar aanzienlijk gestegen. Zo hadden we begin januari ongeveer 208.000 actieve adressen en deze maand alweer ruim 570.000, een stijging van maar liefst 170%. De stijging kan wellicht worden toegeschreven aan de groei van gedecentraliseerde finance (DeFi). Dit volgens gegevens van BitInfoCharts.

Ethereum verslaat Bitcoin

Bitcoin heeft het tot nu toe ook erg goed gedaan, echter waren de resultaten iets lager dan die van Ethereum. In januari waren er 448.000 actieve adressen en op het hoogste punt (1 juli) waren dit er ruim 916.00, wat een stijging betekent van iets meer dan 100%. Alhoewel de resultaten erg goed zijn, is Ethereum op basis van groei de grote winnaar!

Wat is een actief adres volgens BitInfoCharts?

Er wordt door BitInfoCharts gekeken naar de transacties die van en naar unieke ETH-adressen worden verstuurd om bij het actieve adresnummer te komen. Echter is het zo dat hier geen rekening wordt gehouden met de mogelijkheid dat sommige gebruikers meerdere adressen hebben. Volgens Messari die hier wel rekening mee houdt zou dit een groei van 124% betekenen.

Bron: Messari

Groei van het ETH netwerk

Het Ethereum netwerk groeit met een enorme snelheid en ook dit versterkt de vooruitzichten. Er wordt zelfs gesuggereerd dat dit ook toegepast kan worden op de prijsvoorspelling. De groei van het netwerk heeft in de afgelopen maanden geleid tot een stijging van de prijs, terwijl de daling voor het tegenovergestelde zorgde.

In de afgelopen dagen is de groei van het Ethereum netwerk met bijna 21% gestegen. Deze stijging zou wellicht gevolgd worden met een aanzienlijke prijsverhoging als de geschiedenis zich herhaalt.

Meerdere redenen waarom de koers verder zal stijgen

De afgelopen weken is de Ethereum rally onderbroken, echter zijn er meerdere redenen waarom de ETH prijs binnenkort een stijging zal zien, aldus een analist. Hij benoemde verschillende punten waarom dit zo is:

  • De marktkapitalisatie van ERC-20-tokens heeft voor het eerst de marktkapitalisatie van ETH overwonnen. Dit duidt op een toenemende acceptatie en gebruik van de blockchain.
  • Het aantal ETH dat is opgesloten in gedecentraliseerde finance contracten staat op een recordhoogte van 3,4 miljoen munten.
  • Ethereum bevindt zich momenteel aan de ‘onderkant van de verhouding tussen prijs en gebruik.
  • ETH-futures worden niet verhandeld op ‘uitbundige-niveaus’ en handelen slechts een paar procentpunten boven de contante prijs.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN