De centrale bank van China zal haar digitale valuta testen op platforms voor voedselbezorging

De centrale bank van China, People’s Bank of China, (PBOC) is volgens een Bloomberg rapport naar verluidt van plan om haar digitale valuta te testen op platforms die worden beheerd door Meituan Dianping – een voedselgigant die wordt ondersteund door Tencent Holdings Ltd.

Meituan Dianping zal zich hierdoor aansluiten bij de ridesharing-gigant Didi Chuxing, die ook wel de Uber van China wordt genoemd. Beide bedrijven hebben dagelijks miljoenen dollars aan transacties. Door de deelname van Meituan zal de massale acceptatie sneller gestimuleerd worden en de wereldwijde voorsprong van Peking in door de overheid gesteunde virtuele valuta’s vergroten. De onderzoeksafdeling van de centrale bank voert naar verluidt ook besprekingen over proeven met Bilibili Inc., een ander door Tencent ondersteund bedrijf dat video streamt.

Deze test volgt op de eerdere aangekondigde tests van China bij verschillende grote Amerikaanse horecaketens, zoals McDonald’s, Subway en Starbucks en is zeer dicht bij de uitgifte ervan aan het grote publiek.

Digitale valuta op Olympische Winterspelen van 2022

De centrale bank van China heeft de afgelopen jaren flink aan zijn eigen digitale valuta gewerkt en staat nu op het punt deze aan het grote publiek uit te geven. Eerder dit jaar kwam ook het nieuws naar buiten dat de digitale valuta van China zal worden gebruikt tijdens de Olympische Winterspelen van 2022.

Verschillende andere centrale banken over de hele wereld onderzoeken en experimenteren ook met het idee over het uitgeven van een CBDC. Hieronder zetten we verschillende artikelen voor jullie op een rijtje van de landen die ook aan een eigen digitale valuta denken:

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!