De CBDC van China zal worden gebruikt tijdens de Olympische Winterspelen van 2022

De digitale valuta van China zal worden gebruikt tijdens de Olympische Winterspelen van 2022. De People’s Bank of China (PBoC) heeft dit aangegeven via de Chinese staatstelevisie. Naar verluidt was een “relevante verantwoordelijke” van de PBoC’s Digital Currency Research Institute verantwoordelijk voor het geven van deze informatie.

De digitale valuta van China wordt getest

Hoewel de PBoC nog geen officiële lanceringsdatum benoemde, gaf dezelfde persoon aan dat verschillende financiële instellingen, die eigendom zijn van de staat, de digitale valuta testen.

De Agricultural Bank of China en de Bank of China hebben naar verluidt apps uitgebracht om de valuta te testen en er werden ongeveer vier verschillende steden geïdentificeerd waar de tests aan de gang waren; Chengdu, Suzhou, Xiong’an New area en Shenzen.

China lijkt andere landen achter te laten op het gebied van een CBDC. Dit kan het eerste ‘grote’ teken zijn van wereldwijde acceptatie waar de crypto-markt op heeft gewacht. De Chinezen vertegenwoordigen ongeveer één vijfde van de wereldbevolking.

Dit alles begon tractie te krijgen toen de Chinese president Xi Jinping vorig jaar zei dat China “de kans moet grijpen” en technologische innovatie op het gebied van blockchain technologie in alle sectoren moet stimuleren.

De Chinezen hebben sindsdien verschillende projecten geïnitieerd. Onder hen is het blockchain-servicenetwerk (BSN). Het BSN lijkt veel op een openbaar telefoonnetwerk (PSTN) van de 20e eeuw. Eén van de belangrijkste doelen van de nationale blockchain-infrastructuur van China is om midden- en kleinbedrijven een goedkope manier te bieden om blockchain te gebruiken.

China loopt voor op blockchain gebied

De implicaties van deze zet zijn talrijk. We kijken misschien naar de toekomst zonder het te beseffen. Zo lijkt het erg op de beginjaren van het internet. Wat geeky, nerdy en zelfs compleet gestoord leek, is de nieuwe norm van vandaag geworden.

De Chinese overheid lijkt te spelen volgens een andere set regels met betrekking tot blockchain technologie. Ze willen alles ‘decentraliseren’, inclusief hun valuta. Hoe dit op de lange termijn zal uitpakken, blijft voor sommigen een speculatie.

De waarheid is dat een nationale digitale valuta natuurlijk nooit echt compleet gedecentraliseerd zal worden. Het is echter wel zo dat dit tekenen zijn dat de blockchain-industrie steeds meer mainstream wordt en het kan gezien worden als een grote stap richting complete decentralisatie.

Wat denken jullie? Laat het ons weten op onze socials!

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!