China CBDC

China’s CBDC wordt nu ook getest door McDonald’s, Subway en Starbucks

Zoals gezegd is China druk bezig met het testen van hun eigen CBDC bij verschillende banken en overheidsinstellingen. Nu is echter nieuws naar buiten gebracht dat ze in Xiongan New Area ook aan het testen zijn bij verschillende grote Amerikaanse horecaketens, zoals McDonald’s, Subway en Starbucks. Dit volgens een artikel dat in de Global Times verscheen.

Een andere testpartij is een groot consortium van grote staatsbedrijven die projecten uitvoerden in Xiongan, Zhonghai SPV Group. In het rapport werd opgemerkt dat het één van de eerste gebruikers van het toekomstige CBDC zou kunnen zijn:

“Het is aannemelijk dat werknemers van Zhonghai SPV de eersten zijn die CBDC-portemonnees openen en de valuta uitgeven in de bovengenoemde bedrijven.”

Afgezien van de Xiongan-tests, worden CBDC-proeven uitgevoerd in drie andere steden: Shenzhen, Suzhou en Chengdu.

Druk bezig met CBDC’s

Hoewel China misschien wel één van de leiders is wat betreft het ontwikkelen en mogelijk lanceren van een door de staat gesteunde digitale valuta, zijn andere entiteiten en centrale banken ook druk bezig met ontwikkelen.

Zo begon de Bank of Korea (BOK) een testprogramma om de mogelijkheden en noodzakelijke technologieën te onderzoeken die nodig zijn voor de lancering van haar eigen CBDC. Het land is tevens bereid om daarnaar te handelen als de vraag naar een dergelijk product toeneemt.

Ook plaatsten wij gisteren een artikel waarin duidelijk werd dat de centrale bank van Nederland, De Nederlandsche Bank (DNB), ook van plan is om een digitale euro te introduceren. De digitale euro zal, naar verluidt, grensoverschrijdende betalingen sneller en goedkoper maken voor alle deelnemende landen.

Facebook’s Libra project, degene die dit allemaal in gang gezet heeft, heeft onlangs een grote wijziging in de plannen aangekondigd. De nieuwe “Libra 2.0” zal meer gecentraliseerd zijn en zou een reeks verschillende digitale munten kunnen creëren, elk ondersteund door een andere overheidsvaluta.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN