Crypto Nieuws

Maakt Bitcoin zich klaar voor een stijging boven $10.000?

Na de daling tot $8.800 van afgelopen donderdag, heeft de Bitcoin koers een licht herstel gezien en wordt op het moment van schrijven voor $9.150 verhandelt. Velen wijten de daling van afgelopen donderdag op het gerucht dat Satoshi Nakamoto verantwoordelijk zou zijn voor het verplaatsen van 50 BTC. Of dit echter de echte reden is valt te betwijfelen.

Hoewel het te vroeg is om te zeggen dat Bitcoin (BTC) zich in een volwaardige bull-markt bevindt, zegt een prominente handelaar dat, als de Bitcoin koers een specifiek technisch niveau weet te veroveren, het de weg vrij zou maken voor een stijging tot $11.000.

Tradermayne zei het volgende op Twitter:

“Bitcoin vond dagelijks ondersteuning en handhaaft zijn opwaartse trend.

Het rode blok is erg belangrijk in mijn ogen. Als we van daaruit afwijzen, zal dit de distributie boven de high van maart bevestigen en dan verwacht ik dat we flink gaan zakken. Als we het rode blok echter kunnen doorbreken, dan kijk ik uit naar een stijging richting $11k.”

Terwijl Bitcoin ongeveer 5% is gestegen van het dieptepunt eerder deze week, blijft de cryptocurrency onder een belangrijk ondersteuningsniveau, namelijk $9.500. Dit niveau heeft de afgelopen maanden meerdere keren als omkeerpunt gediend. Het is echter nog maar de vraag of het deze keer lukt om wederom boven dit niveau uit te breken.

Kan BTC het doen?

Omdat het belang van $9.500 wordt benadrukt, is het logisch om jezelf af te vragen of Bitcoin het gaat lukken. De technische en fundamentele tekenen zeggen dat de cryptocurrency het gaat lukken, volgens verschillende analisten.

Mike McGlone, de senior grondstoffenstrateeg van Bloomberg Intelligence, heeft onlangs drie fundamentele trends geïdentificeerd die erop wijzen dat de Bitcoin koers binnenkort weer boven de $10.000 uit zal komen.

  1. Er is een toenemend aantal actieve BTC-adressen, wat wijst op aanhoudende adoptie.
  2. Er is een recordbedrag aan Open Interest in Bitcoin-futures op de CME.
  3. Het beheerd vermogen van Grayscale Investment is gestegen naar een recordhoogte.

Hij tweette het volgende:

Make it or break it

CryptoMichaël heeft ook zijn bullish perspectief op Twitter geplaatst. Het is echter wel zo dat we, volgens hem, nog in de gevarenzone zitten. Hij tweette het volgende:

Na aanleiding van deze tweet heb ik even contact met hem opgezocht om jullie te voorzien van de beste uitleg van deze tweet. Hij gaf het volgende aan:

“Ik wil in principe steun zien op $9,000-9,100 en als we dat doen, maken we een hogere low en kunnen we weer de weerstand opzoeken van $9,800-10,100. Denk dat als we die weer gaan testen, de kans groot is dat we naar boven breken en op zoek gaan naar $11,000.

Verliezen we echter $9,000, dan ben ik op zoek naar $8,200-8,500 als steun.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN