Peter Schiff “kan niet ontsnappen” aan Bitcoin

Peter Schiff, bekend om zijn pittige uitspraken over Bitcoin (BTC), heeft onlangs een opmerkelijke foto op X geplaatst. Dit laat opnieuw zien dat hij Bitcoin niet kan loslaten en het overal tegenkomt.

De BTC-criticus bezocht onlangs Istanbul en plaatste een foto met op de achtergrond een grote Bitcoin-advertentie. De afbeelding heeft inmiddels al meer dan 200.000 views. Peter Schiff deelde de foto op X met het onderschrift:

“Ik ben in Istanbul en kijk eens wat ik tegenkwam. Er zijn dingen waar je gewoon niet aan kunt ontsnappen.”

Peter Schiff, al lang bekend als voorstander van goud, heeft meerdere keren zijn twijfels geuit over Bitcoin en andere cryptocurrencies. Zo zei hij een aantal maanden geleden dat edelmetaal zilver het nieuwe goud is en niet BTC.

Daarnaast gaf hij begin van 2024 een ernstige waarschuwing over de toekomst van BTC. Peter Schiff waarschuwde dat aanstaande regelgevingsveranderingen, aangevoerd door de voorzitter van de Securities and Exchange Commission (SEC), de kosten en levensvatbaarheid van BTC-transacties aanzienlijk kunnen beïnvloeden.

Wereldwijd wint Bitcoin aan populariteit en wordt het steeds vaker geaccepteerd. Vooral in Turkije, één van de landen waar miljoenen mensen BTC bezitten en gebruiken. De afgelopen weken is Bitcoin onder de $60.000 gezakt, mede door zorgen over verkoopdruk vanuit de Duitse overheid en terugbetalingen van Mt. Gox. Toch is Econoom Alex Krüger positief en heeft hij vijf factoren genoemd waardoor Bitcoin zal stijgen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!