Bitcoin zal stijgen door deze 5 factoren, aldus analist

Een bekende econoom verwacht dat diverse aankomende ontwikkelingen Bitcoin (BTC) een grote impuls kunnen geven. Econoom Alex Krüger vertelde namelijk aan zijn 176.300 volgers op het sociale mediaplatform X dat Bitcoin onder de psychologische grens van $60.000 is gezakt door zorgen over verkoopdruk vanuit de Duitse overheid en terugbetalingen van Mt. Gox.

Krüger zei dat, hoewel de verkoopdruk van Mt. Gox-crediteuren en de Duitse overheid de crypto-markt de komende maanden gespannen zal houden, hij vijf factoren ziet die tegen het einde van het jaar nieuwe stijgingen kunnen veroorzaken.

“Deze verkoopstromen zullen de komende maanden druk blijven uitoefenen en crypto-investeerders op scherp houden. Maar deze druk is tijdelijk, en ik ben zeer positief gestemd over de rest van het jaar. Dit komt voornamelijk door:

  • a) een zachte economische landing
  • b) het begin van renteverlagingen door de Fed
  • c) het herstel van de correlatie tussen crypto en macro-economische trends als Duitsland en Mt. Gox worden afgehandeld
  • d) een mogelijke overwinning van Trump die een gunstiger regelgevingsklimaat voor crypto zou kunnen brengen
  • e) de start van uitbetalingen aan FTX-crediteuren.”

Volgens een afbeelding gedeeld door Krüger zal FTX zijn crediteuren ongeveer $14 miljard tot $16 miljard in contanten uitbetalen. Dit kan Bitcoin en de crypto-markt een nodige impuls geven als de ontvangers besluiten deze fondsen opnieuw te investeren. Krüger gaf het onderstaande aan:

“FTX-crediteuren zullen zeer blij zijn. Ze beginnen in het vierde kwartaal hun geld terug te krijgen, en Gox-crediteuren bieden hen een geweldige instapkans.”

Krüger denkt dat Bitcoin een tijdlang rond het niveau van $50.000 zal blijven schommelen. Hierover gaf hij het volgende aan:

“Technisch gezien is het waarschijnlijk dat BTC een tijdje in de $50.000 zal handelen en dat gebied zal vullen. Aan de onderkant kijk ik naar $52.000, en $48.000 – $49.000 als er extreme verkoopdruk vanuit Mt. Gox is (ik acht een daling tot de lage $40.000s onwaarschijnlijk zonder een harde economische neergang).

Aan de bovenkant ligt het 200-daags voortschrijdend gemiddelde (DMA) rond $58.500. Een terugkaatsing naar de 200DMA lijkt het meest waarschijnlijk. Agressieve verkopers zullen daar weer actief worden.”

Op het moment van schrijven staat de Bitcoin koers op $55.282, een daling van meer dan 4% op de dag.

Lees hier verder om erachter te komen hoeveel bitcoins er momenteel in de omloop zijn.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!