Zilver is het nieuwe goud en niet Bitcoin, aldus Peter Schiff

Door de toenemende geopolitieke spanningen en de intensiverende aanvallen van Israël op Iran heeft zowel Bitcoin als de gehele cryptomarkt een flinke terugval ervaren. De prijs van Bitcoin (BTC) daalde deze week voor de tweede keer onder de $60.000. Er is opnieuw een vlucht naar veiligheid waarneembaar, waarbij investeerders hun geld verplaatsen naar veilige havens zoals goud, obligaties en de Amerikaanse dollar. Bitcoin-criticus Peter Schiff benutte deze situatie om BTC aan te vallen, door te stellen dat het niet langer beschouwd kan worden als Goud 2.0.

Bitcoin is niet goud 2.0

De financiële markten waren hevig in beroering na meldingen van explosies in Centraal-Iran en Israëlische bombardementen in Irak en Syrië. De futures van aandelen kelderden, terwijl de olieprijzen juist omhoogsprongen door toenemende geopolitieke spanningen. De goudprijs steeg onmiddellijk met 1,6% naar $2.416, waarmee het zijn rol als veilige haven opnieuw bevestigde. Daarentegen zag Bitcoin een aanzienlijke waardevermindering van 4%, met een daling naar $61K, wat de vatbaarheid voor volatiliteit tijdens tijden van geopolitieke onrust onderstreept.

Toen goud een nieuw recordhoogte bereikte, boekte ook zilver aanzienlijke winsten, met een stijging van 1,75%. Waarnemers merkten op dat de prestaties van zilver die van goud overtroffen, waardoor het een alternatieve optie bood voor investeerders die stabiliteit zoeken te midden van marktturbulentie.

“Niet alleen handelt #goud op een nieuw recordhoogte, maar #zilver presteert beter, met een stijging van 1,75%. Als je goud 2.0 wilt, koop dan zilver. De #Bitcoin hype is voorbij.”

Bitcoin-criticus Peter Schiff heeft recentelijk zijn mening geuit over de marktontwikkelingen, waarbij hij de volatiliteit van Bitcoin afzet tegen de stabiele waarde van goud. Hij wees op een daling van 6% in de waarde van Bitcoin te midden van voortdurende marktonrust, wat volgens hem duidt op een afnemend vertrouwen in de cryptocurrency.

Verder constateert Schiff dat Bitcoin momenteel wordt verhandeld voor minder dan 26 ons goud, een vermindering van 30% ten opzichte van de hoogste waarde die 2,5 jaar geleden werd bereikt. Hij merkt op dat de lang aanhoudende berenmarkt van Bitcoin mogelijk versterkt wordt door de komst van nieuwe investeerders in Bitcoin ETFs. Schiff voorspelt dat deze nieuwe investeerders wellicht spoedig zullen besluiten om hun beleggingen te liquideren.

BTC-aanhangers blijven positief

Bitwise CEO Hunter Horsley uit twijfels over de gedachte dat bitcoin-beleggers op de lange termijn hun aandelen verkopen als gevolg van stijgende geopolitieke spanningen. Volgens hem tonen gesprekken met professionals die zich richten op langetermijninvesteringen geen tekenen van aanzienlijke terugtrekkingen of bezorgdheden hierover.

Horsley wijst op een ontwikkeling waarbij veel geregistreerde investeringsadviseurs (RIAs) en multi-family offices serieus overwegen om te investeren in BTC, hoewel ze hierover niet publiekelijk spreken. Hij licht toe dat ondanks deze terughoudendheid in communicatie, diverse bedrijven Bitcoin integreren in de accounts van klanten en de mogelijke rol ervan binnen hun investeringsstrategieën onderzoeken. Hij voorziet dat, naarmate de tijd verstrijkt, een toenemend aantal bedrijven Bitcoin actief zal adopteren, tot verrassing van vele volgers van de markt.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!