President Joe Biden wilt crypto stilletjes uitroeien in de VS

Na de goedkeuring van spot Bitcoin ETF’s in de Verenigde Staten, trokken veel institutionele beleggers naar de cryptomarkt. Door deze toegenomen interesse, en de komende halvering, bereikte de Bitcoin koers eerder deze week de grens van $73.000, waarmee het vorige recordhoogte van 2021 werd overschaduwd.

Nu wordt echter, net op het moment dat Tesla-miljardair Elon Musk besloten heeft om terug te keren naar de frontlinie van crypto, de Amerikaanse president Joe Biden ervan beschuldigd crypto in de VS te willen “vernietigen” en “miljarden dollars aan beleggerswaarde weg te vagen”.

Deze week heeft de regering-Biden opnieuw een controversieel voorstel geïntroduceerd voor belasting op Bitcoin- en crypto-miners die krachtige computers gebruiken om cryptonetwerken te beveiligen en transacties te verifiëren.

De voorgestelde energiebelasting op digitale activa (DAME) zou een accijnsbelasting van 30% opleggen op de elektriciteitskosten van Bitcoin- en crypto-miners, waardoor ze waarschijnlijk gedwongen zouden worden het land te ontvluchten, net zoals ze dat deden vanuit China toen het in 2021 hard optrad tegen miners. Zo gaf pro-Bitcoin en crypto-senator Cynthia Lummis het volgende aan:

“Een voorgestelde strafbelasting van 30% op de mining van digitale activa zou elke voet aan de grond van de industrie in Amerika vernietigen.”

Wereldwijd wordt aangenomen dat Bitcoin-miners elk jaar evenveel elektriciteit verbruiken als sommige kleine landen. Het invoeren van een algemene federale belasting van 30% op digitale mining zal de sector echter vrijwel zeker doden in het land en vrijwel onmiddellijk miljarden dollars aan investeerderswaarde wegvagen. We houden het nauwlettend in de gaten.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!