Coinbase Layer-2 netwerk Base ziet sterke groei

Sinds de lancering in juli 2023 heeft het Layer-2 netwerk Base van Coinbase sterke groei en acceptatie gezien op de gedecentraliseerde financiële (DeFi) markt. Te midden van deze ontwikkelingen is Base een belangrijke bijdrager geworden aan de winsten van het bedrijf.

Base, een op Ethereum gebaseerde Layer-2 oplossing, heeft sterke groei gezien in transactievolumes en -kosten te midden van een groot aantal projectnoteringen op het platform dit jaar in 2024. De vraag naar dit Layer-2 netwerk is zo hoog dat Base onlangs ook te maken kreeg met netwerkcongestie.

Deze stijging van de gasvergoeding heeft echter geleid tot sterke winsten voor de Amerikaanse exchange. Volgens het CoinShares-rapport zou Coinbase 85% van de Base-netwerkwinsten ontvangen, terwijl de overige 15% naar concurrent Optimism gaat.

Te midden van deze indrukwekkende groei heeft Base marktaandeel veroverd op concurrenten zoals Arbitrum en Optimism. Met verwijzing naar gegevens van Dune Analytics meldt CoinShares dat deze toename in Layer-2 Base-netwerkfunctionaliteit zal resulteren in een nettowinst van $26 miljoen voor Coinbase sinds de oprichting tot nu, 15 april 2024. Dit biedt Coinbase ook een goede diversificatie van zijn traditionele brokeragebedrijf.

Bovendien streeft Coinbase ernaar het Base-platform voortdurend te innoveren en zo economisch levensvatbaar mogelijk te maken. Een belangrijke update die Coinbase van plan is door te voeren voor het Layer-2 Base-netwerk omvat de mogelijkheid om de USDC-saldi van gebruikers binnen het platform op te slaan. Deze strategische beslissing stelt het bedrijf in staat om klantfondsen efficiënt te beheren en te beschermen, waarbij wordt geprofiteerd van lagere kosten en snellere afwikkelingstijden.

Op maandag kondigde crypto-exchange OKX de publieke mainnet lancering aan van zijn op Ethereum gebaseerde Layer-2 schaalnetwerk, X Layer. Deze ontwikkeling plaatst OKX onder de gerenommeerde blockchainplatforms die gebruikers snellere en kostenefficiëntere transacties bieden in vergelijking met het Ethereum-mainnet.

X Layer is gebouwd met behulp van de Polygon CDK en behoort tot de pionierende netwerken die de AggLayer-functionaliteit van Polygon gebruiken.

Met de introductie van X Layer betreedt OKX rechtstreeks de concurrentie met Coinbase en zijn Layer-2 oplossing, Base. Een opmerkelijk verschil tussen Base en Layer X is de integratie van zero-knowledge (ZK) bewijzen in laatstgenoemde.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!