Fidelity wijzigt aanvraag voor Ethereum ETF met staking

De seriële vertraging van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) bij het goedkeuren van spot Ethereum ETF’s heeft Fidelity Investments er niet van weerhouden om de staking-optie aan zijn aanvraag toe te voegen.

Fidelity voegt staking toe aan spot Ethereum ETF

In november 2023 diende het Amerikaanse investeringsbeheerbedrijf een aanvraag in om zijn Ethereum spot ETF-product bij de SEC te noteren. Hiermee werd het het 7e bedrijf in de VS dat zich richtte op het product, na bedrijven zoals BlackRock, Hashdex, Invesco en Grayscale Investments.

De spot Ethereum ETF, indien goedgekeurd, zal handelen in overeenstemming met de BZX-regel.

Normaal gesproken wordt verwacht dat de SEC binnen 45 dagen na de publicatie voor openbaar commentaar een beslissing neemt over de wijziging van de regel. De beslissing van het agentschap kwam echter niet zoals verwacht, zelfs niet nadat het verzoek om openbaar commentaar in de eerste week van december was gemaakt. In plaats daarvan kondigde de SEC een verlenging van 45 dagen aan, waardoor haar beslissing over de Fidelity spot Ethereum ETF werd uitgesteld tot 5 maart.

Het is al ruim na de verwachte datum en de SEC heeft nog steeds geen beslissing genomen over de spot ETH ETF van Fidelity of die van enige andere aanvrager. Terwijl het wachtte op de SEC, besloot Fidelity staking voor de cryptocurrency toe te voegen. Precies, het vermogensbeheerbedrijf is van plan een deel van de activa van het fonds te staken via een of meer vertrouwde staking-aanbieders.

“In overweging nemende voor elke staking-activiteit waarbij het Fonds zich zou kunnen bezighouden, zou het Fonds bepaalde netwerkbeloningen van ether tokens ontvangen, die als inkomen voor het Fonds kunnen worden beschouwd als compensatie voor verleende diensten,” verklaarde Fidelity in zijn gewijzigde spot Ethereum ETF-aanvraag.

Deadline nadert snel

Ondertussen wachten Ark Invest en 21Shares nog steeds op een beslissing voor hun gezamenlijke spot Ethereum ETF tegen mei. Ook houden industrie waarnemers nauwlettend de deadline van 23 mei voor de aanvraag van VanEck in de gaten, een cruciaal moment voor het product.

Gezien de manier waarop de regelgever consequent de datum voor zijn beslissing heeft uitgesteld, is het niet zeker dat de SEC zich aan de volgende deadline zal houden. Topspelers in de industrie zoals JPMorgan betwijfelen al de mogelijkheid van een goedkeuring door de SEC in mei voor Ethereum ETF’s.

Toch suggereert de recente zet van Fidelity Investments om zijn aanvraag te wijzigen dat deze aanvragers van spot Ethereum ETF hun best doen om hoop te houden.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!