Fidelity dient aanvraag voor een Ethereum Spot ETF

Volgens recente informatie heeft het grote vermogensbeheerbedrijf Fidelity een aanvraag ingediend voor een Ethereum Spot ETF. Coinbase is genoemd als de bewaarder in de ETF-aanvraag, wat een bevestiging is van de groeiende interesse van institutionele investeerders in digitale activa.

Na deze ontwikkeling werd een bescheiden stijging in de prijs en het handelsvolume van Ethereum waargenomen. ETH verkreeg plotseling ongeveer 0,5% in waarde, wat aangeeft dat de markt positief reageert op het vooruitzicht van een Ethereum ETF.

Terwijl grote Wall Street-bedrijven één voor één aanvragen indienen voor spot Ethereum ETFs, heeft de Securities and Exchange Commission (SEC) nog steeds geen beslissing genomen over spot Bitcoin ETFs. In recente ontwikkelingen heeft de SEC zelfs besloten twee verschillende aanvragen voor Bitcoin ETFs uit te stellen, waaronder de Global X Spot BTC ETF, die nog niet de uiteindelijke beslissingsdatum had bereikt.

Analisten van Bloomberg speculeren dat als Bitcoin ETFs worden goedgekeurd, Ethereum ETFs waarschijnlijk zullen volgen, en de kans op goedkeuring wordt als hoog beschouwd. Deze dynamiek geeft aan dat de crypto-markt zich blijft ontwikkelen en dat regulatieve beslissingen een aanzienlijke invloed hebben op de markttrends.

De kritieke datum voor Bitcoin ETFs is op 10 januari 2024 vastgesteld. Deze datum wordt nauwlettend in de gaten gehouden, aangezien het de potentiële goedkeuring van Bitcoin ETFs kan markeren, wat mogelijk verdere verschuivingen in de bredere crypto-markt teweegbrengt.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!