SEC stelt beslissing omtrent Ethereum ETF-aanvraag uit

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft gisteren aangekondigd dat het nog meer tijd nodig heeft om een beslissing te maken over de gezamenlijke spot Ethereum ETF-aanvraag vanuit Galaxy Digital en Invesco.

Uit een SEC-update van dinsdag blijkt dat de belangrijkste effecten toezichthouder in de Verenigde Staten zijn besluit over het goedkeuren of weigeren van het gezamenlijk voorgestelde product van vermogensbeheergigant Invesco en cryptobedrijf Galaxy Digital heeft uitgesteld. De twee bedrijven dienden afgelopen september de aanvraag in en hoopten de eerste aanbieder te zijn van een dergelijk investeringsproduct voor de nummer twee cryptocurrency van dit moment.

In januari gaf de toezichthouder groen licht voor 10 Bitcoin ETF’s die nu actief handelen en een aanzienlijke instroom hebben ervaren. Vandaar dat vele aanbieder ook gelijk besloten om een spot ETF aanvraag in te dienen voor Ethereum.

Het uitstel was echter te verwachten, aangezien de SEC dit ook meermaals gedaan heeft voor een spot Bitcoin ETF. Analisten als de Britse bank Standard Chartered denken echter dat een ETH ETF in mei goedgekeurd zal worden. De bank betoogt dat de investeringsproducten waarschijnlijk groen licht zullen krijgen van de toezichthouder, omdat het ETH niet als een effect beschouwt.

Traditionele beleggers kunnen via ETF’s toegang krijgen tot de soms ingewikkelde wereld van cryptocurrencies, zonder het actief te hoeven kopen op een cryptobeurs en in een wallet vast te houden. Dit omdat de ETF-aanbieder het beleggingsvehikel beheert en zorgt voor de opslag. Beleggers kopen dan gewoon aandelen die de prijs van het actief volgen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!