Santiment: 100 grootste USDT-whales voegen $1,6 miljard toe in zes maanden

Toonaangevend crypto-analysebedrijf Santiment heeft gezegd dat de grootste Tether-whales de afgelopen zes maanden de stablecoin USDT hebben opgeslokt. Santiment merkte namelijk op dat de top 100 USDT-adressen in een periode van zes maanden $1,67 miljard aan de top-stablecoin op basis van marktkapitalisatie hebben toegevoegd, wat wijst op een bijna 10% stijging in koopkracht.

Het analysebedrijf zei dat als USDT-whales doorgaan met het verhogen van hun koopkracht, de kans groter wordt dat Bitcoin (BTC) de grens van $40.000 overschrijdt. Op het moment van schrijven handelt BTC op $36.933.

Santiment merkte ook op dat 3,54% van de totale voorraad USDT en 0,72% van de voorraad USDC tussen 19 augustus en 16 oktober naar exchanges is verplaatst. Volgens het analysebedrijf zou een nieuwe golf van USDT- en USDC-stortingen op exchanges meer oplevingen voor de crypto-markten kunnen voorspellen voor het einde van het jaar.

“Deze overdrachten waren de voorloper van de brede cryptorally van eind oktober tot half november. Na een afkoeling zullen USDT en USDC die terugkeren naar exchanges cruciaal zijn om te zien dat marktkapitalisaties blijven toenemen voor een grote laatste vijf weken van 2023.”

USDC is de op een na grootste stablecoin op basis van marktkapitalisatie. Bij het bekijken van het sentiment rond de crypto-markten gaf het analysebedrijf aan dat handelaren tekenen van angst beginnen te vertonen na een wijdverbreide terugtrekking op de altcoin-markten.

“Angstsentiment sluipt binnen nadat tweederde van de top 100 altcoins de afgelopen week is teruggetrokken. Vooral in de afgelopen uren hebben verschillende een groot deel van hun winst van november verloren. Als FUD (fear, uncertainty and doubt) prominent wordt, zouden ‘buy-the-dip’ kansen het verkennen waard moeten zijn.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!