Dit zijn de onze top 5 altcoins die te koop zijn op Bitvavo!

Vanwege het feit dat Binance niet meer beschikbaar is in Nederland, zijn veel investeerders overgestapt naar de Nederlandse cryptocurrency-beurs Bitvavo. Ook wij handelen hier actief op en bewaren (sommige) van onze munten hier op. In dit artikel gaan we onze top 5 altcoins bespreken die te koop zijn op deze cryptobeurs.

Ethereum (ETH) – De grootste altcoins van dit moment

In deze lijst mag uiteraard ’s werelds grootste altcoin van dit moment, Ethereum (ETH) niet ontbreken. Ethereum is een blockchainproject bedacht in 2013 door misschien wel de tweede (na Satoshi himself) meest intrigerende persoonlijkheid van de cryptowereld, Vitalik Buterin. Samen met een vijftal anderen werkte hij het project verder uit en dankzij een crowdfunding (de eerste ICO eigenlijk, maar daarover later meer) werd de Ethereum blockchain gelanceerd.

In essentie wilde Vitalik de mogelijkheden van blockchain-technologie uitbreiden zodat deze meer dan louter een betaalsysteem over een gedecentraliseerd netwerk zou kunnen zijn. Concreet wilde hij een platform creëren voor de ontwikkeling van applicaties en een manier om andere activa zoals aandelen of andere eigendommen op blockchain-technologie te kunnen integreren.

De nummer twee op onze lijst is Chainlink (LINK). Al in 2014 werkte moederbedrijf Smartcontract.com aan een manier om een brug te vormen tussen smart contracts op een blockchain-netwerk en data die buiten de blockchain te vinden is. Denk maar eens aan alle data die banken hebben over betalingen, data die voortvloeit uit nieuwsgebeurtenissen, data vanuit websites of webshops, uit managementsystemen of data uit andere blockchain-netwerken, veelal dankzij API connecties.

Tot op dat moment werd de taak van de middelman tussen het blockchain-netwerk en andere niet-blockchain-datanetwerken door een gecentraliseerde partij waargenomen, oracles genaamd. Maar net zoals dat een probleem is bij alle andere gecentraliseerde diensten zorgt dat dus voor een significante zwakte. Mensen of organisaties met minder goede bedoelingen hoeven zich dan maar op één punt te concentreren. Hier speelt Chainlink op in door dit te decentraliseren.

Polkadot (DOT) – Het netwerk van parachains

Een van de grootste, en wellicht de meest innovatieve, concurrenten van Ethereum (ETH) is misschien wel Polkadot (DOT). Polkadot is een project dat in 2016 in het leven is geroepen door één van de mede-oprichters van Ethereum, Gavin Wood. Het kan gesteld worden dat Dr. Gavin Wood ontevreden was over de weg die gekozen werd voor Ethereum en de manier waarop er gewerkt werd aan de verdere ontwikkeling van Ethereum 2.0. Om de groeipijnen van de overbelaste, trage en dure Ethereum blockchain aan te pakken waren grote veranderingen nodig die volgens hem te lang op zich lieten wachten.

Hij ontwikkelde daarom het idee van parachains, in essentie vergelijkbaar met het sharding concept bij Ethereum 2.0. Eenvoudig gezegd komt het er op neer dat de Polkadot blockchain de centrale spil wordt in een netwerk van 100 parallel lopende chains, vandaar de naam parachain, die zich onafhankelijk van elkaar kunnen ontwikkelen maar wél met elkaar kunnen communiceren.

Tellor Tributes (TRB)

Omdat wij het belangrijk vinden om op meerdere paarden te wedden, hebben we ook een opkomende concurrent van Chainlink in dit lijstje gezet, genaamd Tellor Tributes (TRB). Tellor is, net als Chainlink, een gedecentraliseerd orakelnetwerk dat is ontworpen om externe gegevens naar smart contracts op de Ethereum-blockchain te brengen. Dit is een cruciaal onderdeel van de blockchain-industrie omdat smart contracts vaak betrouwbare en actuele externe gegevens nodig hebben om te functioneren. Tellor lost dit probleem op door een gemeenschap van miners in te zetten om deze gegevens te valideren en beschikbaar te stellen op de blockchain.

TRB is het eigen token van het Tellor-ecosysteem en speelt een centrale rol in de werking van het netwerk. TRB wordt gebruikt om miners te belonen voor het valideren van gegevens en om inzetten te doen voor de juistheid van die gegevens. Het is belangrijk om op te merken dat Tellor geen typische proof-of-stake (PoS) of proof-of-work (PoW) consensusmechanisme gebruikt, maar een hybride systeem dat bekend staat als proof-of-work met behulp van wedstrijden.

Render (RNDR) – De ideale combinatie van blockchain en AI?

De laatste munt op deze lijst is Render (RNDR). Render is een opkomende technologie die de manier waarop computergegenereerde content wordt gecreëerd, verhandeld en gebruikt, transformeert. In de wereld van digitale media, entertainment en design is er een groeiende vraag naar hoogwaardige, realistische en verbluffende visuele ervaringen. Render streeft ernaar om aan deze vraag te voldoen door een gedecentraliseerd ecosysteem te bieden dat gebruikers in staat stelt om rekenkracht, renderingdiensten en digitale activa uit te wisselen met behulp van blockchain-technologie.

Op het meest fundamentele niveau fungeert Render als een brug tussen aanbieders van rekenkracht en gebruikers die renderingdiensten nodig hebben. Rendering is het proces waarbij 3D-modellen en -scènes worden omgezet in visuele afbeeldingen of animaties. Dit proces vereist aanzienlijke rekenkracht en kan aanzienlijke tijd in beslag nemen. Hier komt Render om de hoek kijken door een peer-to-peer-platform te bieden waar gebruikers renderingdiensten kunnen aanvragen en aanbieders van rekenkracht kunnen bijdragen aan deze taken. Dit stelt gebruikers in staat om snellere en efficiëntere renderingtijden te bereiken, terwijl aanbieders van rekenkracht kunnen profiteren van het verdienen van Render Tokens door hun bronnen beschikbaar te stellen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!