President van El Salvador toont de eerste stappen van de vulkaan Bitcoin Mining Rig in El Salvador

De president van El Salvador, Nayib Bukele, heeft een video gedeeld waarop in El Salvador een openbare Bitcoin (BTC) mining center te zien is. De Bitcoin mining center wordt aangedreven door elektriciteit die wordt verkregen uit zijn actieve vulkanen. Bukele plaatste een mysterieuze tweet en zei: “Eerste stappen…“.

Bekijk de video hieronder:

De tweet toont een video met een luchtfoto van de Bitcoin mining center die elektrische stroom opwekt uit de hitte van vulkanen. Verder zien we in de video een vrachtwagen met het logo van de regering van El Salvador en een man die bezig is met de bekabeling van de miners. De video wordt afgesloten met een panoramisch zicht op de elektriciteitscentrale.

De tweet van Bukele was een van de meest populaire berichten, met meer dan 40 duizend likes, 8,7 duizend retweets en meer dan 1900 reacties. Reacties kwamen er van onder anderen de CEO van MicroStrategy Michael Saylor, Anthony Pompliano en Dan Held van Kraken.

Gemakkelijk en snel Bitcoin kopen? Dat kan direct hieronder en betaal over de eerste €1.000 geen handelskosten!

Bitcoin officieel een wettig betaalmiddel in El Salvador

Hoewel niet iedereen in El Salvador het ermee eens is met de overhaaste beslissing om Bitcoin als wettig betaalmiddel In El Salvador te accepteren, weerhoudt dit Bukele niet om zijn BTC plannen voort te zetten. En dat mensen het niet eens zijn met de plannen van Bukele zagen we onlangs nog, toen demonstranten namelijk een Bitcoin geldautomaat van Chivo in brand staken.

Op 7 september 2021 werd El Salvador officieel het eerste land ter wereld, waar Bitcoin wordt geaccepteerd als een wettig betaalmiddel. Het land heeft inmiddels meerdere keren BTC gekocht en bezit op dit moment 700 Bitcoin.